Asterisk Password Spy - Hulpje bij vergeten wachtwoord

Door: Toon van Daele | 06 augustus 2019 10:42

PCMWEB wachtwoord
Review

Soms zijn er van die wachtwoorden die je in programma’s met regelmaat gebruikt, maar die je op een dag zomaar ineens vergeten bent. Dat is frustrerend, zeker als je weet dat je hetzelfde wachtwoord in een ander programma gebruikt, en het daar automatisch wordt ingevuld, maar (met opzet) niet leesbaar is. Gelukkig is daar iets aan te doen, bijvoorbeeld metAsterisk Password Spy.

Asterisk Password Spy

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10
Website
www.securityxploded.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Doet wat het belooft
  • Eenvoudige interface
  • Minpunten
  • Geen ondersteuning voor je browser
  • Geen beveiligingswaarschuwing bij exporteren

Een onleesbaar wachtwoord is in feite maar een illusie. Het wachtwoord is weliswaar echt onleesbaar, maar wel alleen visueel. De letters en cijfers worden in principe vervangen of bedekt door rondjes of sterretjes zodat je niet kunt zien wat er staat. Maar wie de achterliggende code in het besturingssysteem kan lezen, kan de letters en cijfers achter die rondjes of sterretjes gewoon tevoorschijn toveren. En laat dat nu precies zijn wat een programma als Asterisk Password Spy doet.

Interface

Er zijn twee versies beschikbaar van dit programma: een gratis versie (die wij testen) en een Pro-versie. Die laatste heeft meer mogelijkheden, maar voor de basis (waarvoor wij het programma gebruiken) is dat niet nodig. De werking is heel eenvoudig. Je downloadt en installeert het programma en vervolgens verschijnt er een interface met een knop met daarin een vergrootglas. Het enige dat je hoeft te doen, is deze knop verslepen naar het veld waarin het afgeschermde wachtwoord staat. Vervolgens wordt er een overzicht van het programma met het bijbehorende wachtwoord toegevoegd aan het witte veld in het midden, zodat je precies kunt zien wat het wachtwoord is dat je had opgeslagen.

Een wachtwoord uit een Windows-programma heb je zo tevoorschijn.

Niet online

We moeten er wel even bij zeggen, dat deze functies alleen werken voor programma’s binnen Windows, en dat vinden we jammer: de makers bieden ook een programma aan dat wachtwoorden kan uitlezen in je browser. Wij zouden het logischer vinden als die programma’s gecombineerd zouden zijn in één groot wachtwoordherstelwalhalla. De wachtwoorden die je wél weet te achterhalen met dit programma, kun je overigens vrij eenvoudig exporteren via de knop Export, waarna je dus een overzicht van je wachtwoorden hebt in een tekstdocument (we raden aan om dit niet te bewaren op je pc, dat is natuurlijk superonveilig).

Een wachtwoord uit je browser lukt helaas met dit programma niet.

Conclusie

In essentie is Asterisk Password Spy een heel eenvoudig programma met maar één functie, maar als je die functie net nodig hebt, kan het echt een geschenk uit de hemel zijn. Natuurlijk kan dit programma geen wachtwoorden achterhalen die niet al zijn ingetypt, maar alle keren dat we het hebben geprobeerd, werden wachtwoorden die afgeschermd waren (binnen Windows) feilloos tevoorschijn getoverd. Toch hadden we ook graag browserintegratie gezien.

0 Reactie(s) op: Asterisk Password Spy - Hulpje bij vergeten wachtwoord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.