Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Attribute Changer 6.20

Door: Kees Krick | 24 februari 2011 15:47

Apps & Software

Met Windows Verkenner kunt u de eigenschappen van een bestand of map aanpassen. Wilt u dat bij meerdere exemplaren tegelijk doen, dan hebt u meer grip op het proces als u Attribute Changer gebruikt.

Na de installatie vindt u in via het startmenu alleen maar uitleg over het programma en een verwijzing naar de website van de maker. Het programma zelf bereikt u via het rechtermuisknopmenu. Klik met de rechtermuisknop op een bestand, map of schijf en kies Kenmerk veranderen.

Filters en simulatiemodus

Selecteer in de Verkenner de bestanden of mappen waarvan u de eigenschappen wilt wijzigen. U kunt ook de eigenschappen van alle bestanden binnen een map, of van een bepaalde selectie bestanden of mappen laten aanpassen. Daarna is deze selectie met filters eventueel nog verder in te perken. Met een vinkje geeft u aan of submappen meegenomen moeten worden. Handig is dat u bij het aanpassen van datum of tijd (gemaakt, gewijzigd, laatst geopend) met relatieve waardes mag werken, zoals -7 dagen of +12 uur. Om zeker te weten dat de eigenschappen juist gewijzigd worden, zit er een simulatie­modus in het programma. In een rapport worden dan zowel de oude als de nieuwe eigenschappen opgesomd. Zo kunt u rustig sleutelen tot alles naar wens is, om de wijzigingen dan pas aan te brengen.

Eigenschappen van bestanden en mappen zijn op veel manieren aan te passen.

Conclusie

Attribute Changer is lastig te doorgronden, maar zodra u het principe doorhebt, zijn eigenschappen op veel verschillende manieren aan te passen. Met filters selecteert of negeert u bestanden en de simulatiemodus stelt u in staat te voorspellen wat het uiteindelijke resultaat is.

Attribute Changer 6.20

Freeware

Taal Nederlands

Download 1,3 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Simulatiemodus

Selectiefilters

Datum-tijdaanpassingen erg flexibel

Minpunten

Lastig te doorgronden

Nederlandstalige handleiding soms onduidelijk

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reacties op: Attribute Changer 6.20

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.