Audio Discord werkt niet: probeer deze oplossingen

Door: Wesley Akkerman | 25 juli 2022 10:47

Discord
How To

Discord is een fantastische app voor gamers om met elkaar in contact te blijven. Maar soms loop je tegen audioproblemen aan tijdens het gebrek. Wat moet je doen als je een ander niet hoort? We bespreken enkele oplossingen die je kunt raadplegen.

Het kan zijn dat je niet de enige bent die problemen heeft met de audio van Discord. Check daarom altijd hoe het precies zit met de serverstatus. Mocht de website van het programma aangeven dat er problemen zijn, dan kun je slechts één ding doen: wachten totdat ze opgelost zijn. Natuurlijk kun je ondertussen je eigen instellingen nalopen, zodat je daarna zeker weet dat Discord vrij is van problemen op het moment dat de servers op volle toeren draaien.

Problemen met audio op Discord oplossen

We gaan in een razend tempo langs allerlei veelvoorkomende problemen, die vaak de kop opsteken zodra je iemand via Dicord wil bellen. Loop ze allemaal een keertje na op het moment dat Discord problemen heeft met audio en geluid

Zijn je speakers of oordoppen of de microfoon wel correct aangesloten? Loop de aansluitingen na, check of de draadloze verbinding nog werkt en start het programma en keertje opnieuw op.

Controleer ook even de geluidsinstellingen en of Windows wel via de correcte uitvoer audio afspeelt. Druk met je linkermuisknop op het audio-icoon in de Windows-startbalk en selecteer dan het juiste afspeelapparaat.

Je kunt ook de Volumemixer openen door met je rechtermuisknop op hetzelfde icoontje te klikken. Check hier of Discord niet per ongeluk op gedempt staat. Dat herken je aan het streepje door het luidsprekericoontje onderaan de volumebalk onder het Discord-logo.

Het kan zijn dat Discord automatisch het geluid dempt wanneer de internetverbinding hapert. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat je toegang hebt tot snel internet, en controleer bijvoorbeeld even of je provider geen storing heeft op dat moment.

Check ook even binnen het programma of je jezelf niet gedempt hebt of dat je misschien per ongeluk het geluid uit het programma op dempen hebt ingesteld. Die instellingen vind je naast je eigen profiel in de desktopapplicatie van Discord, linksonder in beeld.

Zorg ervoor dat je altijd de meest recente versie van Discord op je pc hebt staan. Het programma haalt automatisch updates binnen wanneer je hem opstart, maar het kan geen kwaad de website raad te plegen om te kijken of er een recentere versie beschikbaar is.

Ga alle servers en vrienden af om te kijken of je niet iets ingesteld hebt dat voorkomt dat audio werkt. Je kunt servers en vrienden namelijk dempen; die instellingen gelden dan alleen voor die servers of personen. Dat controleer je door met je rechtermuisknop op een profiel te klikken.

Tot slot helpt het soms om je computer gewoon een keertje opnieuw op te starten en om de toestemmingen opnieuw door te nemen. Discord heeft misschien geen toegang (meer) tot je speakers of microfoons; die toestemming heeft het wel nodig om te functioneren, natuurlijk. 

Drivers updaten

Een andere algemene oplossing is het updaten van de beschikbare drivers binnen Windows. Dat doe je door Start te openen en Apparaatbeheer in te typen. Daar staat een lange lijst met drivers. De drivers die je nodig hebt zijn:

  • Audio-invoer en -uitvoer
  • Besturing voor geluid, video en spelletjes
  • De USB-controllers

Maar het kan ook geen kwaad om je moederbord, headsets en microfoons van updates te voorzien. Daar heb je waarschijnlijk aparte programma’s voor. Open de programma’s van de aanbieders dus op je computer om te checken of er een update beschikbaar is.

0 Reactie(s) op: Audio Discord werkt niet: probeer deze oplossingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.