AutoHideDesktopIcons 4.33 - Schoon je bureaublad op

Door: dirk-schoofs | 27 februari 2021 13:14

app icoontjes veranderen in Android
Review

Nog altijd plaatsen mensen veel pictogrammen op hun bureaublad en dat is eigenlijk jammer als je de desktop net van een mooie achtergrond hebt voorzien. Wil je die pictogrammen behouden én tegelijk van een opgeruimd bureaublad genieten, dan kun je een beroep doen op AutoHideDesktopIcons, een tooltje dat na enkele seconden automatisch alle bureaubladpictogrammen verbergt.

AutoHideDesktopIcons 4.33

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
Windows
Website
www.tiny.cc/autohide
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Uiterst eenvoudig
  • Timer
  • Minpunten
  • Taakbalk kun je niet via de timer verbergen
  • Geen optie om de software via planning te activeren

Windows heeft sowieso een functie om alle bureaubladpictogrammen te laten verdwijnen. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer in het contextueel menu de opdracht Beeld / Bureaubladpictogrammen weergeven. Het vinkje voor deze instelling verdwijnt, samen met de pictogrammen. Je kunt hetzelfde doen om de pictogrammen terug te halen. Klinkt makkelijk, maar het kan nog vlotter met een tooltje van slechts 93 Kb.

Timer

De draagbare tool komt als een zipje dat je dus even moet uitpakken voordat je het exe-bestand kunt openen. Als je AutoHideDesktopIcons altijd op de achtergrond wilt laten draaien, zet je de optie aan die de software samen met Windows laat starten. Wanneer dit programma actief is, zullen de bureaubladpictogrammen standaard slechts vijf seconden in beeld blijven. Daarna verdwijnen ze. Dankzij die timer heb je voldoende tijd om de pictogrammen te selecteren die je nodig hebt. Je kunt de instellingen van die timer aanpassen tussen één seconde tot drie uur. Met de optie Altijd bovenop zal het programma steeds in beeld blijven, wat lelijk is. Beter is dat je het geminimaliseerd laat opstarten, zodat het in het systeemvak terechtkomt.

Laat het programma samen met Windows opstarten.

Meer opties

In plaats van op de timer te vertrouwen, is het mogelijk om verborgen pictogrammen naar boven te halen door met de linker-, middelste of rechtermuisknop op het bureaublad te klikken. Onder de knop Meer opties zitten nog meer interessante instellingen. Hier kun je bijvoorbeeld aangeven de pictogrammen te laten verschijnen wanneer de muisaanwijzer boven het bureaublad komt. Om het programma volledig af te sluiten, gebruik je de knop # Afsluiten.

Via Meer opties kun je de bureaubladpictogrammen terug in beeld brengen.

Conclusie

De opzet van AutoHideDesktopIcons lijkt te simpel voor woorden, maar als je er eenmaal aan gewend bent, is dit een handige tweak voor je bureaublad. Het maakt de werkomgeving rustiger en je geniet zoveel meer van de bureaubladfoto van poes Minoes, zonder dat er allerlei icoontjes in de weg zitten.

0 Reactie(s) op: AutoHideDesktopIcons 4.33 - Schoon je bureaublad op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.