Automatisch afspelende trailers Netflix uitschakelen

Door: Randolf Bouwma | 07 februari 2020 09:50

How To

De automatisch afspelende trailers op Netflix zijn voor velen een doorn in het oog. Scrol je door het aanbod en blijf je net even te lang op een bepaalde film of serie hangen, dan start zo'n doorgaans veel te luide trailer direct. Even rustig uitzoeken kon daardoor tijdenlang niet. Maar sinds vandaag zijn autoplay-trailers op Netflix eindelijk uit te schakelen.

"We hebben jullie feedback luid en duidelijk gehoord - gebruikers kunnen nu zelf bepalen of ze autoplay voor trailers ingeschakeld willen hebben", zo stelde Netflix via Twitter. Om die instelling aan te passen, is het van belang dat je op Netflix inlogt via je pc. Het werkt bijvoorbeeld niet in de app of op je smart-tv.

Ben je reeds ingelogd, dan kan het zijn dat je eerst even moet uitloggen. De instelling komt mogelijk pas tevoorschijn na opnieuw inloggen.

De kortste route is via de link netflix.com/profiles/manage. Klik dan op het potlood-icoontje bij je profielnaam. Je komt nu terecht in een vrij karige omgeving voor het bewerken van je profiel en hier zie je de optie meteen al staan. Haal het vinkje weg bij Tijdens het browsen op alle apparaten worden automatisch previews weergegeven. Klik tot slot op Opslaan. De automatisch afspelende trailers op Netflix zijn nu verleden tijd.

Het onderste vinkje verwijder je (ook).

Netflix-trailers toch kijken

Goed, stel nu dat je een interessante titel op Netflix tegenkomt en toch even een trailer wil bekijken. Dat kan nog steeds, het kost je alleen iets meer moeite. Selecteer de film of serie en kies in plaats van Afspelen voor Meer informatie. Ga dan naar de optie Afleveringen en meer en vervolgens naar Trailers en meer. Als er een trailer is, vind je die hier terug.

Pas bij series wel op voor spoilers, want zo'n trailer staat helaas precies onder de laatste aflevering...

0 Reactie(s) op: Automatisch afspelende trailers Netflix uitschakelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.