Automatisch downloaden

Door: Maikel Dijkhuizen | 15 december 2011 17:45

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

14. E-mailmelding

Bij automatische downloadtaken is het handig als u ervan op de hoogte wordt gebracht als er een nieuwe aflevering voor u klaarstaat. U wilt natuurlijk niet onnodig wachten op een vervolg als u 'in het verhaal' van een spannende serie zit. U kunt SABnzbd in de achtergrond van Windows laten draaien, zonder dat er een browser open staat. Handig, want zo downloadt u leuke spots zonder dat u er erg in hebt. De keerzijde is dat het lastig is om de voortgang in de gaten te houden. Bij SABnzbd is het gelukkig mogelijk om na afloop van iedere downloadopdracht een melding per e-mail te ontvangen, zodat u evengoed op de hoogte blijft. Via Instellen / Email opent u de juiste instelling. Klik achter Zend email na voltooien van elke download op Altijd. Verder geeft u de SMTP email server op. Voor Hotmail en Gmail is dat respectievelijk smtp.live.com:587 en smtp.gmail.com:587. Typ achter Email Bestemming en Email afzender uw e-mailadres. Bij Account gebruikersnaam en Account wachtwoord vult u uw inloggegevens in. Meestal is de gebruikersnaam gelijk aan uw volledige e-mailadres. U ontvangt eventueel ook notificaties als de harde schijf vol is en wanneer een rss-feed een opdracht toevoegt aan de wachtrij. Klik op Opslaan / Test Email om te controleren of de functie werkt.

SABnzbd kan u via e-mail op de hoogte houden van afgeronde downloadopdrachten.

15. Downloaden in daluren

Hebt u veel downloadopdrachten aan de wachtrij toegevoegd, maar wilt u liever niet dat SABnzbd voortdurend actief is? Met de taakplanner stelt u een downloadschema in, zodat het downloadprogramma alleen aan het werk gaat op de momenten waarop dat u uitkomt. Wellicht gebruikt u uw internetverbinding tussen 9 uur 's morgens en 5 uur 's middags voor uw werk, terwijl u in de overige uren mooie films wilt downloaden. Om dit zo in te stellen, gaat u naar Instellen / Taakplanner, en als u het genoemde voorbeeld wilt volgen, zet u de tijd op 17.00 uur, waarna u in het uitrolmenu achter Actie de optie Doorgaan selecteert. Bevestig met Taak toevoegen. Vervolgens maakt u op dezelfde wijze nog een taak aan, waarbij u de tijd instelt op 09.00 uur, met als actie Alles pauzeren. Behalve een tijdsinterval kunt u nog verschillende andere zaken instellen. Zo kunt u het programma op bepaalde tijdstippen laten afsluiten of een bewaakte map laten uitlezen. Kijk ook even naar de mogelijkheden achter Frequentie. U kunt taken dagelijks uit laten voeren, of juist op een specifieke dag.

U kunt zelf aangeven hoe laat en op welke dag SABnzbd aan het werk moet gaan.

16. Favorietenlijstje

Struint u al maandenlang nieuwsgroepen af op zoek naar die ene film? Dankzij CouchPotato is dat niet meer nodig, want met dit hulpmiddel creëert u heel eenvoudig een favorietenlijstje. Zodra het programma 'ziet' dat de gezochte film op usenet aanwezig is, voegt het automatisch een downloadtaak aan SABnzbd toe. U hoeft dus eigenlijk niets meer te doen! Om de software binnen te halen, gaat u naar de website CouchPotato en klikt u op Windows. Sla nu het zip-bestand op en pak het archief uit via het contextmenu onder de rechtermuisknop. Dubbelklik op CouchPotato.exe en wacht tot het programma opstart. Net als SABnzbd stuurt u CouchPotato aan vanuit uw browser. Klik op het pictogram met het tandwiel om de instellingen te openen. Onder het tabblad General vult u onder Search in hoe vaak het programma naar films op usenet moet zoeken. Ga nu naar het tabblad NZBs / Torrents en plak achter Apikey de API-sleutel van SABnzbd. U vindt deze sleutel door in SABnzbd naar Instellen / Algemeen te navigeren. Geef ook aan wat de retentie van uw nieuwsserver is en klik op Opslaan. Als u geïnteresseerd bent in bittorrent, is het ook mogelijk om torrentbestanden in een specifieke map op uw computer te bewaren.

CouchPotato zorgt ervoor dat SABnzbd al uw favoriete films downloadt.

Het tabblad Providers is erg belangrijk. Hier vult u de inloggegevens in van nzb-zoekmachines, zodat CouchPotato in staat is om nzb-bestanden van uw favoriete films op te halen. Helaas hebt u voor de ondersteunde diensten een betaald account nodig, anders worden er geen nieuwe registraties geaccepteerd. De gemakkelijkste manier om er gebruik van te maken, is door voor een paar Britse ponden een abonnement af te sluiten bij Newzbin. Vervolgens vult u de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Vergeet niet een vinkje te zetten voor Enable en bevestig met Opslaan. Hebt u geen zin om er geld voor neer te leggen? Oefen dan even geduld uit, want naar eigen zeggen is de ontwikkelaar bezig om ondersteuning van de gratis dienst NZBIndex te implementeren. Bij het tabblad Quality geeft u aan welke kwaliteit de gedownloade bestanden moeten hebben en hoe groot de bestandsomvang ervan mag zijn. Eventueel maakt u een kwaliteitsprofiel, waarbij u meerdere bestandsformaten opgeeft. Het is handig om CouchPotato een aantal dagen te laten wachten met downloaden, voor het geval er een kwalitatief betere film op usenet verschijnt. Sluit af met Opslaan. Neem ook de overige tabbladen even door, want daar vindt u nog een paar handige opties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gedownloade bestanden te hernoemen of te verplaatsen op uw computer. Klik ten slotte op Wanted.

Neem een betaald abonnement bij Newzbin, zodat u CouchPotato zonder beperkingen kunt gebruiken.

Ook in SABnzbd moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord van Newzbin invullen om vlekkeloze communicatie tussen de diensten mogelijk te maken. Ga in het downloadprogramma naar Instellen / Index sites. Typ in het daarvoor bestemde onderdeel uw accountgegevens en klik vervolgens op Opslaan. Nadat u alle opties correct hebt geconfigureerd, wordt het tijd om uw wensenlijst kenbaar te maken aan CouchPotato. Typ rechtsboven in het zoekveld de naam van een film en selecteer de gewenste mediabron of het kwaliteitsprofiel. Bevestig met Add. Als CouchPotato meerdere resultaten vindt, verschijnt er een lijstje met suggesties. Klik op de juiste film. De titel ziet u nu onder het kopje Wanted. Klik op Show details om een korte Engelstalige samenvatting te lezen. Daarnaast is het dvd-hoesje zichtbaar, dat u kunt gebruiken om te controleren of inderdaad de juiste film is binnengehaald. CouchPotato verifieert standaard iedere 24 uur of er films uit uw wensenlijstje op usenet staan. Zoals in tip 17 is beschreven, past u de standaardfrequentie gemakkelijk aan. Wilt u liever niet wachten? Klik dan onderaan op Force check om direct te achterhalen of er matches zijn. Onder Snatched staan alle films die aan SABnzbd zijn toegevoegd.

CouchPotato vindt ook ook Nederlandse films.

0 Reactie(s) op: Automatisch downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.