Automatisch liedjes overslaan met Denied

Door: | 04 februari 2015 07:02

Apps & Software

Als je veel naar Spotify, Rdio of iTunes luistert, word je de nieuwste pop-hits al gauw zat. En dan is Denied heel handig. Met een paar klikken kun je je minst favoriete nummers of bands voor altijd overslaan.

Denied installeert een menubalk-icoontje in de vorm van een handpalm. Klik erop en je krijgt een lijst te zien met filters die je hebt aangemaakt, en de optie om nieuwe filters toe te voegen. Typ de naam van je minst favoriete band in (de ontwikkelaars houden bijvoorbeeld niet erg van Nickelback) - of de titel van dat vreselijke nummer dat je ex altijd aan het zingen was - en Denied zal ervoor zorgen dat je het nooit meer hoeft te horen.

Smaken verschillen nu eenmaal.

Naadloos

Denied werkt door de Skip-functie van je muziek-app te gebruiken om nummers over te slaan die overeenkomen met de regels die je hebt ingesteld. Je kunt nummers blokkeren door op Artist, Track Name of Album te zoeken, en exacte (delen van) tekst te matchen met de zoektekst. In de praktijk werkt het vrij naadloos, en elke keer dat Denied ervoor zorgt dat je iets waar je een hekel aan hebt niet te horen krijgt, krijg je een notificatie te zien zodat je weet dat de applicatie werkt. Deze notificaties kun je gelukkig uitschakelen in de Preferences van Denied. Denied houdt zelfs bij hoeveel nummers het voor je heeft overgeslagen, wat niet echt nodig is, maar leuk is het wel.

Het is wel jammer dat Denied geen filters kan aanmaken over een nummer dat je op dat moment afspeelt.

Beperking

Helaas moet je filters handmatig aanmaken - je kunt geen informatie halen uit het nummer dat op dat moment wordt afgespeeld. Maar met opties om volledige en gedeeltelijke tekst te matchen is het vrij eenvoudig om je filters zo aan te passen dat alle nummers die je niet wilt horen worden overgeslagen, door gebruik te maken van parameters als "Equals", "Contains", "Starts With" en "Ends With". De gratis versie van Denied maakt het mogelijk om drie filters aan te maken, een beperking die wordt verwijderd wanneer je de app via de Mac App Store koopt.

Conclusie

Denied is simpel en effectief, maar Spotify- en Rdio-liefhebbers die de gratis app gebruiken, kunnen al snel tegen de beperkingen aanlopen als ze erg kieskeurig zijn, of kunnen regels aanmaken die te vaag zijn. Als je dat ene nummer gewoon echt niet meer kunt aanhoren, zal Denied ervoor zorgen dat je er niet meer door geplaagd wordt.