Automatisch twitteren met dlvr.it

© PXimport

Automatisch twitteren met dlvr.it

Geplaatst: 6 december 2013 - 10:13

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

Wil je je volgers op Twitter automatisch verrassen met interessante door jou geselecteerde content, ook als je in ellenlange vergaderingen zit of offline bent, op vakantie bijvoorbeeld? Als je dat wilt, dan kan dat met dlvr.it.

Het wereldberoemde Twitter is een leuke dienst om te laten zien wat je aan het doen bent, om te discussieren, het nieuws te volgen, een kijkje in het leven van beroemdheden te krijgen en nog veel, veel meer.

Bereik opbouwen en volgers plezieren

Mensen die veel en vaak twitteren (of het belangrijk vinden om een groot bereik op te bouwen van een grote schare fans) komen er achter dat het stelselmatig iedere dag, week in week uit delen van informatie een tijdrovende bezigheid is. Wil je je volgers aangelijnd houden en je bereik vergroten, dan MOET je je account levendig houden. Als je het daarmee eens bent, dan is de tool dlvr.it (deliver it, bezorg het) misschien wat voor jou.

Wat doet dlvr.it?

Heel in het kort doet dlvr.it het volgende. Een website die regelmatig ververst wordt, kun je uitlezen via een zogeheten RSS-feed. Die feed is een constante stroom van verse content, en die berichtenstroom kun je uitlezen met een feedreader.

Wat je kunt doen, is Dlvr.it opdracht geven de nieuwe content van website X op basis van de RSS-feed door te zetten naar jouw Twitter-account. Je doet dus niets, maar je bent wel aan het twitteren. Duidelijk? Kijk maar eens naar onderstaande informatie-video (Engels). Hieronder volgt ook nog een kort stappenplan om direct aan de slag te gaan met dlvr.it.

Stap 1: Account aanmaken

Maak een account aan op dlvr.it. Dat kan met een e-mail adres en een gebruikersnaam.

 

© PXimport

Stap 2: Kies je feed en je social media doel

Als je een account hebt aangemaakt, moet je een bron aangeven, in dit geval heb ik gekozen voor de RSS feed van ComputerTotaal.nl, die er zo uitziet:

http://feeds2.feedburner.com/ComputerTotaal

Als je de feed als bron hebt ingegeven, dan moet je nog kiezen naar welk platform je nieuwe contentitems wilt publiceren, in dit geval kiezen we voor Twitter.

 

© PXimport

Onder het knopje "active" kun je aangeven of je deze "route" actief wilt maken, je kunt er ook voor kiezen om deze route tijdelijk te pauzeren door op het icoontje te klikken. Het rode kruisje rechtsboven het Twitter-icoontje zorgt ervoor dat je deze route verwijdert.

Méér sociale accounts

Heb je de smaak te pakken, dan kun je nog veel meer sociale media routes aanmaken, de frequenties bepalen tot een zeker aantal artikelen per dag en nog veel, veel meer. De stappen die we nu gezet hebben vormen slechts de basis.

Inplannen van posts

Met Dlvr.it kun je ook heel gemakkelijk posts op Twitter vooruit plannen. Dit is dus ook automatisch, maar je schrijft ze zelf en plant ze in op een moment dat je denkt dat dit goed uitkomt. Deze mogelijkheid vind je als je bent ingelogd onder het menukopje "Post".

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten