Autoruns for Windows 10.02

Door: frank-de-graaf | 10 augustus 2010 10:20

Apps & Software

MSConfig is standaard in Windows aanwezig. Het biedt u inzage in de programma’s die tegelijk met het besturingssysteem worden gestart. Autoruns, dat ook door Microsoft is uitgebracht, gaat een stap verder.

In tegenstelling tot MSConfig moet u dit programma downloaden, van de website van Microsoft. Pak het zip-bestand vervolgens uit en start het programma. Verdeeld over achttien tabbladen krijgt u nu informatie over onder andere de aanwezige codecs, de programma’s die automatisch worden gestart, de achtergronddiensten die draaien en de sidebar-programma’s. Desgewenst kunt u onderdelen aan- en uitzetten en instellingen opslaan. Weet wat u doet, want helaas staat nergens uitleg bij en u kunt ernstige schade aanrichten als u essentiële diensten uitschakelt.

Autoruns biedt veel meer informatie dan het eveneens van Microsoft afkomstige programma MSConfig.

Autoruns for Windows 10.02

Freeware

Taal Engels

Download 605 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Autoruns for Windows 10.02

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.