AutoSizer 1.71

Door: Maikel Dijkhuizen | 12 augustus 2010 08:09

Apps & Software

Wilt u zelf beslissen in welk vensterformaat u programma’s opent? Via AutoSizer regelt u dat gemakkelijk. U bepaalt met dit hulpmiddel nauwkeurig welke afmetingen u wilt gebruiken. Bovendien selecteert u tevens de gewenste locatie op het beeldscherm.

U hebt waarschijnlijk standaard altijd bepaalde programma’s op de computer openstaan, bijvoorbeeld een mediaspeler of e-mailcliënt. Wellicht geeft u ze een eigen hoekje op het Bureaublad in een klein vensterformaat of minimaliseert u het naar de Taakbalk. Als u de volgende dag het programma weer opstart, dan moet u bij sommige tools de afmetingen opnieuw aanpassen en het dialoogvenster weer naar de juiste plek slepen. Lang niet alle applicaties onthouden deze gegevens namelijk uit zichzelf. Met behulp van AutoSizer legt u de afmetingen en locatie definitief vast, zodat programma’s altijd in hetzelfde formaat en op het juiste gedeelte van uw beeldscherm openen. Daarnaast is het nuttig dat u software geminimaliseerd in de Taakbalk kunt laden.

Configuratie

Zodra u AutoSizer voor het eerst opstart, vraagt de software of het de venstergroottes van Outlook Express (indien aanwezig), Kladblok en Internet Explorer automatisch moet configureren. Het maakt niet zoveel uit welke keuze u maakt, want naderhand past u deze instellingen gemakkelijk aan. Het werkt erg simpel. In het bovenste deelvenster van AutoSizer staan de programma’s die op uw computer actief zijn. U wijzigt de instellingen door een applicatie te selecteren en te klikken op AutoSize. U hebt onder Action to perform mogelijkheden om het voortaan geminimaliseerd of gemaximaliseerd te openen. Door middel van de optie Resize / Position, vult u handmatig de afmetingen en de locatie in. Het vergt wel enige moeite om het gewenste resultaat te bereiken, maar dan is het probleem ook voorgoed opgelost. Wanneer de instellingen eenmaal goed staan, dan hoeft u er niet meer naar om te kijken. AutoSizer start automatisch met Windows op, want het is noodzakelijk dat de tool op de achtergrond actief is. De bediening voert u uit vanuit het Systeemvak. Handig is de optie AutoSize Now!, waarmee u de beginposities van openstaande programma’s herstelt. Een minpunt is dat het menu in het Systeemvak reclame bevat.

In het bovenste deelvenster ziet u alle geopende programma’s staan.

Het is lastig dat u de pixel-waarden zelf moet invullen.

AutoSizer 1.71

Freeware

Taal Engels

Medium 280 KB download

OS Windows 98/2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker South Bay Software

Oordeel 7/10

Pluspunten

Neemt weinig ruimte in op harde schijf

Eenvoudig te gebruiken

Minpunten

Geen Nederlandse versie

Afmetingen en locatie handmatig invoeren

Menu in Systeemvak bevat reclame

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: AutoSizer 1.71

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 8 juli 2014 22:49 Anoniem
    Deze uitleg is volstrekt onvoldoenden niet to the point en onbruikbaar.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.