Autostarter X4 - Alles in één keer!

Door: Toon van Daele | 05 mei 2019 18:10

Comfortabel werken
Review

Wanneer je, bijvoorbeeld tijdens het werken aan een lijvig dossier, geregeld een serie documenten of programma’s na elkaar opent, dan moet je telkens opnieuw dezelfde reeks muisklikken door. Het wordt een heel stuk handiger als je alle items in één batchbestand stopt. Lastig zonder scriptkennis, denk je? Niet met Autostarter X4.

Autostarter X4

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows XP en hoger
Website
www.tiny.cc/asx4
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Handige testfunctie
  • Gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • Geen uitputtende opdrachtenset

Ben je goed onderlegd in complexe batchcommando’s vanuit de opdrachtprompt of met behulp van PowerShell, dan is het ongetwijfeld een koud kunstje om verschillende commando’s automatisch na elkaar te laten uitvoeren. Echter, heb je die kennis niet, dan vind je in Autostarter X4 een makkelijk alternatief. Je maakt de tool duidelijk wat je precies wilt en die levert mooi het benodigde script af.

Opdrachten

Nadat je Autostarter X4 hebt geïnstalleerd, start je de tool bij voorkeur als administrator op, zodat alle commando’s goed functioneren. Voor je project is het natuurlijk de bedoeling dat je een opsomming maakt van alle opdrachten, zoals het openen van een programma, map of webpagina, of het tonen van een mededeling of een vraag om gebruikersinvoer. Deze opdrachten vind je terug onder de knoppen Batch Operations en Start: je hoeft de gewenste opdrachten maar in (chronologische) volgorde aan te klikken. Met de pijltjestoetsen kun je de toegevoegde items overigens altijd nog verplaatsen.

Afhankelijk van de gebruikersinvoer worden de noodzakelijke toepassingen opgestart.

Parameters

Afhankelijk van de geselecteerde opdracht moet je uiteraard nog bepaalde parameters meegeven. Kies je er bijvoorbeeld voor om een bestand met een programma te laten openen, dan moet je niet alleen het bestand, maar ook het uitvoerbare bestand aanwijzen, telkens inclusief het pad en eventueel gevolgd door parameters. De helpknop, onderaan rechts, kan je daarbij helpen – de contextgevoelige helpfunctie bleek niet te werken. Handig is dat je op elk moment je batchoperatie kunt uittesten. Werkt alles naar wens, dan laat je met één druk op de knop Autostarter X4 eenvoudigweg het eindresultaat in de vorm van een .bat-bestand genereren.

Conclusie

We zijn er ons wel van bewust dat Autostarter X4 niet voor iedere gebruiker even zinvol zal zijn. Maar wie voor zijn projecten of dossiers telkens dezelfde reeks programma’s of bestanden moet openen, heeft aan Autostarter X4 een handige tool om batchbestanden te creëren die alle gewenste commando’s met één muisklik voor je uitvoeren.

0 Reactie(s) op: Autostarter X4 - Alles in één keer!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.