Avant Browser 2010

Door: frank-de-graaf | 22 november 2010 13:03

Apps & Software

Als we het over een browser hebben, dan bedoelen we doorgaans Internet Explorer, Firefox of Chrome, en in mindere mate Safari of Opera. Daarmee zijn echter bij lange niet alle beschikbare browsers genoemd. Een leuk alternatief dat u ook op een usb-stick kunt plaatsen voor gebruik elders is Avant Browser.

Die maakt gebruik van de kern van Internet Explorer en biedt veel leuke functies. U kunt uw favorieten en instellingen bijvoorbeeld online opslaan, zodat u ze overal en altijd bij de hand hebt. De Flash-blocker voor reclames werkt prettig en net als op een Mac kunt u werken met muisbewegingen. Door uw muis op een bepaalde manier te bewegen terwijl u de rechtermuisknop indrukt, voert u direct acties uit, zoals terugbladeren of het herladen van een pagina. Dat klinkt wellicht gekunsteld, maar in de praktijk werkt het geweldig. Het enige nadeel is dat u de acties eerst moet oefenen en daarbij vooral de bewegingen moet zien te herinneren. De basis hebt u echter snel onder de knie. Prettig is verder dat de browser in het Nederlands werkt en dat u snel toegang hebt tot functies als het uitschakelen van scripts en het wel of niet laden van reclame, flash, plaatjes of achtergrondmuziek. Wilt u Avant Browser op een usb-stick plaatsen, kijk dan op de downloadpagina. Daar vindt u een speciale versie van de browser voor dit doel. Let echter wel op bij de installatie en kies daarbij voor Custom Install. Anders wordt Avant Browser uw standaard-bladerprogramma en de weinig populaire zoekmachine van Microsoft - Bing - uw standaardzoekmachine.

Avant Browser is gebaseerd op de Internet Explorer, maar kent veel extra mogelijkheden.

Avant Browser 2010

Freeware

Taal Nederlands

Download 2,5 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 300MHz-processor, 128 MB RAM, Internet Explorer 6

Veiligheid

Let op: 1 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Avant Browser 2010

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.