Avast! Free Antivirus 2015 - betalen met registratie

Door: Edmond Varwijk | 12 oktober 2015 19:00

Review

Free Antivirus gaat duidelijk al langer mee, het is een heel volwassen product met enkele extra functies die andere gratis antivirusprogramma's niet hebben. Het is bovendien prettig in het gebruik en houdt de reclame voor de betaalde versie binnen de perken.

Avast! Free Antivirus 2015

Taal

Nederlands

OS

Windows XP/Vista/7/8.1/10 (32 en 64 bit)

Website

https://www.avast.nl

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Gebruiksgemak
 • Functionaliteit
 • Goede prestaties beveiliging
 • Minpunten
 • Verplichte registratie
 • Licentie voor een jaar

Avast! Free Antivirus 2015 beschermt tegen virussen, spyware en andere malware. Tijdens de installatie kun je al twee plugins toevoegen voor extra beveiliging. De eerste scant het thuisnetwerk op kwetsbaarheden en slaat bijvoorbeeld alarm wanneer een pc in het thuisnetwerk vanaf het internet benaderd kan worden. Ook controleert het op basale wijze de beveiliging van bijvoorbeeld de router. De tweede invoegtoepassing richt zich op de browser-extensies en toolbars. Het helpt deze te verwijderen en controleert de reputatie van deze uitbreidingen die vaak ongemerkt op de pc worden geinstalleerd. Wat Free Antivirus niet biedt en de betaalde producten van Avast! wel is ondermeer extra veilig internetbankieren, bescherming tegen hijacking, een Avast firewall, antispam, een automatische kwetsbaarheidsscanner én je persoonlijke gegevens beschermen. Let bij de installatie goed op, anders installeer je niet de gratis Free Antivirus maar een dertig dagen versie van de betaalde Avast Internet Security. Om Avast! Free Antivirus langer te gebruiken is registratie verplicht, je krijgt dan een licentie voor één jaar.

Avast! Free Antivirus 2015 is erg overzichtelijk en reclameuitingen blijven beperkt.

Windows

Avast! Free Antivirus vooral op de achtergrond actief en scant bestanden die worden geopend of gedownload inclusief de mailberichten. Een usb-geheugenstick of externe schijf wordt niet automatisch gescand maar je kunt de scan eenvoudig starten vanuit de Windows Verkenner of door een van de vijf standaard scanprofielen in Avast te kiezen. Andere profielen zijn een snelle scan, een volledige systeemscan, een opstartscan en een scan van een of meer zelf te kiezen mappen. Voor offline scannen kun je een herstelmedium maken op usb of cd. De kwetsbaarhedenscanner controleert of Windows en de programma's die je hebt geinstalleerd wel voorzien zijn van de laatste beveiligingsupdates. Het is vergelijkbaar met PSI Secunia of Ninite Pro. Het updaten van verouderde of niet meer veilige software moet je daarna handmatig starten, alleen in de betaalde Avast-producten gebeurt dat automatisch.

Om verzekerd te zijn van updates is registratie verplicht.

Conclusie

Free Antivirus 2015 van Avast! is een prettige antivirus om gratis je pc te laten beschermen. De interface is overzichtelijk, de druk om te upgraden naar een betaalde versie is beperkt en met de scan van het thuisnetwerk en de browserbescherming biedt het leuke extra's.

Een handig Windows-programmaatje helpt de pc van de stick op te starten zonder dat je het BIOS moet aanpassen.

1 Reactie(s) op: Avast! Free Antivirus 2015 - betalen met registratie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 juli 2016 16:06 Anoniem
  heb bij avast 64.98 € gestort en nooit iets van teruggekregen met andere woorden een en al bedrog ZEKER NIET KOPEN
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.