AVCHDCoder 10.08

Door: frank-de-graaf | 24 augustus 2010 09:48

Apps & Software

High Definition-films worden steeds populairder. Televisies die HD ready zijn of die Full-HD kunnen afspelen blijven in prijs dalen, en een geschikte mediaspeler koopt u al voor rond de 100 euro. U kunt HD-films ook met een Blu-rayspeler afspelen, door ze om te zetten naar het AVCHD-formaat.

Download AVCHDCoder. Dit ruim 120 MB grote installatiepakket bestaat uit meerdere freeware-programma's en het duurt dus even voor u het binnen hebt. Start vervolgens de installatie en houd er rekening mee dat ook die aardig wat tijd in beslag neemt. Let op, want met de standaardinstellingen probeert het programma zich ook in de taakbalk Snel starten te nestelen. Als de installatie is voltooid is, start u het programma. Bij Input geeft u aan of u een HD-film of een Blu-ray-rip wilt omzetten. In het eerste geval hebt u bijvoorbeeld een bestand als 'filmnaam.mkv' en in het tweede geval een BDMV-map met een onderliggende mappenstructuur. AVCHDCoder zal de film analyseren en op het tweede tabblad, dat de naam Selected Streams heeft, een voorstel doen. Doorgaans brandt u op een dvd met een capaciteit van net geen 5 GB, wat betekent dat u concessies moet doen aan de kwaliteit.

AVCHDCoder zet HD-films om naar het AVCHD-formaat.

U kunt spelen met de instellingen en met de omvang van het eindresultaat. Bij het tabblad Output kunt u die gewenste omvang selecteren en aangeven waar het resultaat moet worden weggeschreven. Controleer bij Output wat de minimale bitrate is en pas daar eventueel de Output Size op aan. In sommige gevallen dient u meerdere beschrijfbare dvd's te gebruiken of is branden op een Blu-rayschijfje de enige mogelijkheid die een acceptabel resultaat geeft. Ga weer terug naar het tabblad Selected Streams en controleer of de bitrate boven de minimale waarde zit. Klik op Add om de film toe te voegen en kies bij Output voor de gewenste vorm. Daarbij kan weer voor een mappenstructuur worden gekozen, maar het is handiger om voor een .iso-bestand te opteren, omdat u zo'n bestand met vrijwel ieder brandprogramma op schijf kunt zetten. Klik vervolgens op Add to the queue en zet de omzetting op het laatste tabblad in gang, door op de grote knop met pijlen te klikken. Houd er wel rekening mee dat het proces een behoorlijk lange tijd in beslag neemt.

AVCHDCoder 10.08

Freeware

Taal Engels

Download 121 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 2GHz-processor, 2 GB Ram

0 Reactie(s) op: AVCHDCoder 10.08

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.