Avicii | Gravity: Speel de muziek bij elkaar

Door: Robin Smit | 29 september 2013 12:34

Apps & Software

Een beetje artiest kan tegenwoordig niet zonder de nodige merchandising. Waar je hierbij enkele jaren geleden misschien nog dacht aan t-shirts, mokken en muismatten, bewijst Avicii dat het ook anders kan. Zo speel je nu zelfs de tracks van de hotste DJ van dit moment bij elkaar in Avicii | Gravity.

Avicii | Gravity is een game waarin je met een vliegtuig door een driehoekige tunnel vliegt. Aan de randen van deze tunnel zijn gekleurde punten te vinden die je in de juiste volgorde moet verzamelen. Deze volgorde verandert continue, waardoor je goed op je hoede moet zijn. Vlieg je met jouw vliegtuig door de verkeerde punten heen dan is het namelijk game over. Naarmate je verder komt in de levels, zal je vliegtuig steeds sneller gaan vliegen. Dit zorgt ervoor dat Avicii | Gravity behoorlijk uitdagend is na enkele minuten spelen.

Wat ik zelf heel erg sterk vind aan de game is dat deze is voorzien van de muziek van Avicii zelf. Zo speel je in het eerste level onder begeleiding van de megahit Wake Me Up. Bij de start hoor je hierbij enkel wat herkenbare tonen op de achtergrond, maar naarmate je verder komt in het level, komen hier onder andere de gitaar en de drums bij. Voor mij gaf dit een ongekende motivatie om de game zo goed mogelijk te spelen. Helaas is dit alleen zo uitgewerkt voor de hit Wake Me Up. Zo kan je ook andere nummers van het nieuwe album van Avicii gebruiken in de game, maar hierbij hoor je gewoon het normale nummer. Ook zul je deze nummers eerst moeten aanschaffen voor je ze kan gebruiken. Hiermee voelt de app soms een beetje als half werk en verkropte marketing.

Mocht je heel erg goed worden in Avicii | Gravity, dan kan je ook een exclusieve megamix van de DJ vrijspelen. Dit idee is leuk, maar tegen de tijd dat je de mix bij elkaar hebt ben je oud en grijs. Zelfs wanneer je gebruik maakt van de aanwezige power-ups.

Conclusie

Avicii | Gravity is een uitdagende game die je speelt onder begeleiding van muziek van de hotste DJ van dit moment. Avicii. In de game probeer je punten te verzamelen en zo de muziek van Avicii compleet te maken. Helaas is de game slechts voor een nummer echt goed uitgewerkt. Hiermee voelt de app een beetje als half werk.

0 Reactie(s) op: Avicii | Gravity: Speel de muziek bij elkaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.