Avira AntiVir Personal 10.0

Door: Joris Peterse | 14 maart 2011 13:23

Review

Naar aanleiding van ons grote security-artikel hebben we ook naar diverse gratis beveiligingsprogramma's gekeken. In dit geval naarAvira AntiVir Personal, de gratis versie van Avira Premium Security Suite. Dit pakket scoort vooral punten op het gebied van detectie en verwijdering van schadelijke bestanden.

Dat de gratis versie van Avira’s anti­virussoftware minder functies bevat, betekent niet dat het om een halfbakken product gaat. De ontbrekende functies zijn antiphishing, pro-actieve bescherming om nieuwe virussen te identificeren en een opstart-cd. De features zijn handig, maar niet essentieel voor de bescherming van uw systeem. Bovendien zit bescherming tegen phishing al in browsers verwerkt.

Keuzemogelijkheden

Tijdens de installatie kunt u kiezen of u een systeemherstelpunt wilt maken en hoe u wilt dat het programma beschermt. Deze keuzevrijheid zien we ook terug in de andere programmaonderdelen. Er valt veel in te stellen en er is zelfs een expertmodus waarin u het programma kunt tweaken. Ondanks de vele instellingsmogelijkheden is het hoofdvenster redelijk overzichtelijk gebleven. Graaft u echter dieper in de instellingen, dan ziet u snel door de bomen het bos niet meer. Qua systeemimpact scoort de freeware aardig. Er zijn lichtere alternatieven, die vaak minder impact hebben omdat hun virusdefinitie-databases cloud-gebaseerd zijn. Bij Avira is dat niet het geval.

Avira’s gratis editie doet niet onder voor betaalde securitysoftware. Het programma detecteert veel schadelijke software en het programma is prima naar uw hand te zetten. Het maakt Avira AntiVir Personal echter wel meer geschikt voor gevorderde computergebruikers. De software is Engelstalig. Er zijn meer laagdrempelige alternatieven waar u minder omkijken naar hebt, zoals het gratis Microsoft Security Essentials of de betaalde securitysuites van bijvoorbeeld Symantec of F-Secure.

Al bij de installatie kunt u instellen waar Avira zich tegen moet wapenen.

De interface oogt duidelijk. Wilt u echter instellingen aanpassen, dan wordt het lastiger.

Avira Antivir Personal 10.0

Freeware

Taal Engels

Download 47,5 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 512 MB RAM, 100 MB harde-schijfruimte

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veel mogelijkheden

Goede scanengine

Systeemherstelpunt bij installatie

Minpunten

Engelstalig

Pittige expertmodus

0 Reactie(s) op: Avira AntiVir Personal 10.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.