Avira Free Antivirus - Bescheiden malwarejager

Door: Edmond Varwijk | 19 oktober 2015 08:07

Review

Achter de zeer klassieke en zelfs saaie interface met knopjes en schuifjes gaat bij Avira Antivirus een programma schuil dat al meerdere keren als beste uit antimalwaretests kwam. In de nieuwe versie introduceert het bescherming tegen opdringerige reclames.

Avira Free Antivirus

Taal

Engels

OS

Windows 7/8.1/10 (32 en 64 bit)

Website

www.avira.com

7
Score
70
Score: 70

"Beveiliging uit Duitsland" zo prijst Avira zich aan. Dat die kreet dankzij het Volkswagen-schandaal flink minder aanspreekt, aan Avira ligt het niet. Het programma scoort altijd goed in antivirustests en weet soms zelfs als eerste te eindigen. Behalve traditionele beveiliging om virussen, spyware, trojanen, wormen, rootkits en ook adware te herkennen, gebruikt Avira ook de cloud. De 'real-time cloud protection' controleert de reputatie van bestanden voor die gedownload worden en kan zo veel malware al stoppen voor het de pc ook maar genaderd is. Als laatste scant Avira ook op ongewenste software. De betaalde versies van Avira bieden bijvoorbeeld bescherming bij het surfen, mailscanning, bestandsversleuteling en verder vooral heel veel systeemtooltjes. Lees ook: AVG AntiVirus Free - gratis privacy-nachtmerrie.

De interface van Avira Free Antivirus is ouderwets maar wel overzichtelijk.

Windows

De installatie van Free Antivirus gaat naadloos over in het installeren van extra opties zoals de gratis Avira SafeSearch Plus maar ook Avira System Speedup waarvoor wel een licentie moet worden gekocht evenals Avira Mobile Security, dat beschikbaar is voor Android en iOS. Avira SafeSearch controleert zoekresultaten van andere zoekmachines maar nog liever neemt het de plaats in van de zoekmachine.

De resultaten van safesearch.avira.com lijken telkens sterk op die van Google maar wel altijd met een Avira-sausje. Safesearch werkt in Firefox en Chrome maar niet in Internet Explorer en Edge. Deze browser-extensie controleert de zoekresultaten en markeert malafide websites in de zoekresultaten.

Interface

Avira's interface is met veel menu's en lijstjes maar daarmee wel heel rechttoe rechtaan te bedienen. Het lijkt alsof Avria ook een firewall meelevert maar het groene vinkje betekent alleen dat de Windows Firewall is ingeschakeld en volgens Avira "optimaal geconfigureerd". Functies die wel in de betaalde edities zitten, zitten ook in Free Antivirus maar zijn uitgeschakeld. Er wordt niet meteen een webstore geopend en ook verder blijft Avira terughoudend met reclames. Avira gebruikers kunnen een rescure-cd downloaden om het systeem offline te scannen. Avira is Engelstalig.

Avira behaalt bovengemiddelde scores bij de beveiliging van de pc.

Conclusie

De impact van Avira op de prestaties van de pc liggen merkbaar hoger dan gemiddeld. De prestaties als beveiliger maken dit goed, ook die zijn boven gemiddeld goed. De hoeveelheid reclame voor een betaalde upgrade is gemiddeld. De browserplugings zijn goed evenals de mogelijkheid tot centraal beheer van meerdere apparaten via de webportal.

3 Reactie(s) op: Avira Free Antivirus - Bescheiden malwarejager

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 oktober 2015 10:02 Anoniem
  In dit artikel komt in de conclusie de volgende zin voor: "De hoeveelheid reclame voor een betaalde upgrade is gemiddeld." Maar in ditzelfde artikel verwijzen jullie naar een artikel van een paar dagen geleden waar in de conclusie staat: “Ook is het vervelend dat er relatief veel reclame voor de betaalde versies in zit.” Wat is het nu… ‘gemiddeld tot irritant veel’…?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 oktober 2015 22:32 edmond-varwijk
  Die verwijzing was denk ik naar een eerdere vergelijkende test? Of was het van een ander product? Ik heb van alle hier achter elkaar besproken producten ook bekeken hoeveel reclame ze laten zien in een poging je tot een aanschaf van een betaald product te verleiden. Hoe veel en hoe irritant is dat. Mijn oordeel bij Avira, deze review, was zoals die hier staat. En gemiddeld is dus in relatie tot de hoeveelheid in de andere, recent geteste gratis antivirusproducten. Mvrgroet Edmond
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 november 2015 09:16 Anoniem
  1. The information was a good effort . However finally I have to take help from WWW.facebook.com/25dollarsupport resolve my problem . Thanks, it is fixed now. Prompt and well behaved.

  2. Thanks for making a nice information , In such situations, one may also checkout WWW.facebook.com/25dollarsupport which is quite reliable.

  3. I like the information , Good effort. Alternatively, WWW.facebook.com/25dollarsupport or is also very good site to take such help.

  4. The information is helpful. In addition,WWW.facebook.com/25dollarsupport is also the good alternative to fix all computer problem instantly.

  5. Good information, Nevertheless, there is cheaper and better option provided by WWW.facebook.com/25dollarsupport Very supportive and prompt.

  6. It is nice information, One must give a chance to WWW.facebook.com/25dollarsupport or , which is the best option in present crowded market. Quite dependable and cost effective.

  7. Nice effort through this information, However I prefer WWW.facebook.com/25dollarsupport or for prompt and reasonable computer problem.

  8. One of the best information. There is better alternative available at WWW.facebook.com/25dollarsupport or Cheap and best.My favourate !.

  9. Information content are helpful. In any case, I support only WWW.facebook.com/25dollarsupport or www.25dollarsupport.com which has fixed my computer at $25 only.

  10. The information contains good content. Anyway I have tried and tested WWW.facebook.com/25dollarsupport or www.25dollarsupport.com which has proved the best till date to fix my computer problems . My first preference.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.