Back-up van uw e-mail

Door: robbin-ooijevaar | 07 december 2010 16:29

How To

Er zijn vele manieren om uw complete pc te back-uppen, maar wat als alleen uw mail belangrijk is? Windows biedt standaard geen optie om slechts uw e-mail eenvoudig veilig te stellen op een externe harde schijf. KLS Mail Backup is hier echter in gespecialiseerd.

1. KLS Mail Backup

Gebruikers van Gmail, Hotmail of een andere webmaildienst hebben weinig te vrezen voor mailverlies. Dit geldt niet voor de gebruikers die lokaal op een computer werken met Windows (Live) Mail, het e-mailprogramma van Windows. E-mail wordt opgehaald bij uw internetaanbieder en bewaard op uw eigen harde schijf. Gaat hier iets mis, dan bent u uw berichten kwijt. Met KLS Mail Backup maakt u eenvoudig een reservekopie van al uw berichten. We hebben KLS Mail Backup getest onder Windows 7 met Windows Live Mail. Het programma ondersteunt ook o.a. Windows Mail, Outlook Express, Mozilla Thunderbird en Firefox-profielen. Bij een back-up van Windows Live Mail wordt niet alleen uw e-mail veiliggesteld, het programma maakt ook een kopie van de contactpersonen en uw agenda.

KLS Mail Backup maakt het back-uppen van e-mail eenvoudig en ondersteunt alle bekende mailprogramma’s voor thuisgebruik.

2. Back-up instellen

We maken de back-up naar een externe harde schijf, maar u kunt ook een usb-stick gebruiken als deze groot genoeg is. Maak op de externe harde schijf de map KLS Mail Back-up aan om de back-ups in te bewaren. Ga naar KLS Mail Backup en haal de gratis versie van KLS Mail Backup op via Downloads, Freeware software. Installeer het programma op de gebruikelijke wijze. Zorg ervoor dat Windows Live Mail is afgesloten als u KLS Mail Backup gebruikt. KLS Mail Backup werkt met back-upprofielen. In een profiel bepaalt u welke gegevens u wilt veiligstellen. Aanwezige profielen zijn o.a. Windows Live Mail, Firefox en Internet Explorer. Gebruik de knop Add om een profiel toe te voegen. Klik in de linker kolom op Windows Live Mail en bevestig met Add.

Geef aan welke gegevens u wilt veiligstellen met KLS Mail Backup, bijvoorbeeld Windows Live Mail en Internet Explorer.

3. Uitvoeren en terugzetten

Klik op de knop Properties en geef bij Destination (bestemming), Path aan dat u de back-up wilt bewaren in de map KLS Mail Back-up op uw externe harde schijf. Bewaar de instellingen met Save. Om de back-up te maken, klikt u op de knop Run en bevestigt nogmaals met Run. De tijd die nodig is om de back-up te maken is afhankelijk van de omvang van de gegevens. Meestal hebt u niet meer dan een paar minuten nodig. Het prettige aan KLS Mail Back-up is dat u de reservekopie ook eenvoudig kunt herstellen. Dit klink logisch, maar dit geldt niet voor alle back-upprogramma’s. Gebruik hiervoor de knop Restore. Standaard is de optie All files and folders actief. Hiermee worden al uw gegevens teruggezet zoals ze zijn veiliggesteld tijdens de laatste back-up. Kies voor Selected files and folders als u zelf de te herstellen gegevens wilt kiezen. Bevestig met Next, Restore om de back-up te herstellen.

KLS Mail Back-up maakt snel een reservekopie van uw mail en ook het herstellen is eenvoudig.

2 Reactie(s) op: Back-up van uw e-mail

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 maart 2014 08:02 Anoniem
  Bedankt voor de duidelijke uitleg. Kunt u mij vertellen hoe ik een oudere backup kan terugzetten. Hij geeft n.l. bij RESTORE alleen de laatst gemaakte backup weer.

  Met vriendelijke groet.
  Dini
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 maart 2016 15:45 Anoniem
  Goedendag,
  KLA en mijn mailprogramma Thundirbird staan op C:. Maar de mail zelf staat als persoonlijke map op de E schijf. In de huidige constellatie neemt KLS de emails niet mee. Is daar een optie voor?
  Met vriendelijke groet,
  Pyt Dillingh
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.