Back-up van uw website

Door: Robbin Ooijevaar | 12 december 2011 16:51

Apps & Software

Als u een eigen website hebt en hierbij geen database gebruikt, is het eenvoudig om hiervan een goede back-up te onderhouden. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld wijzigingen ongedaan te maken of om achter de hand te hebben als er iets fout gaat bij uw hostingbedrijf.

Cobian Back-up is een goed programma om bestanden van uw computer veilig te stellen op bijvoorbeeld een externe harde schijf. De back-upmogelijkheid vanaf een ftp-locatie is minder bekend en dus ideaal om uw website mee te back-uppen. Maak een nieuwe taak aan in Cobian Back-up via het menu Taak / Standaard nieuwe taak. Gebruik in het menu Bestanden bij Bron de knop Toevoegen en kies FTP. Geef de juiste ftp-gegevens op van uw hostingbedrijf om uw webruimte via internet te bereiken. Met de knop Test kunt u controleren of de verbinding correct werkt. Wijs bij Doel / Toevoegen een map aan waar u de website wilt bewaren op uw computer. Voer de back-uptaak uit via het menu Taak / Start alle taken nu (of Start geselecteerde taken).

Cobian Back-up kan niet alleen bestanden lokaal back-uppen, maar maakt ook snel een reservekopie van uw complete website.

0 Reactie(s) op: Back-up van uw website

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.