Back4Sure - Zonder toeters en back-ups

Door: Toon van Daele | 05 oktober 2017 09:26

Back-up
Review

Een strategie die erop is gericht narigheid als ransomware te slim af te zijn is waardeloos zonder slimme back-ups. Daar kan Back4Sure je bij helpen. Geen toeters of bellen, maar een rechttoe-rechtaan aanpak die werkt.

Back4Sure

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
Windows XP/Vista/7/8/10
Website
www.ukrebs-software.de
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Compressie en encryptie
  • Incrementele back-ups
  • No-nonsense
  • Minpunten
  • Geen (ingebouwde) taakplanner

Ben jij iemand die bij back-uppen graag zelf het heft in handen houdt en alle details zelf wilt vastleggen? Dan is Back4Sure absoluut een bruikbaar programma.

Locaties

Een back-up maken met Back4Sure kan zo eenvoudig zijn als de bron- en doellocatie aangeven en de startknop indrukken. Daar is op zich niks mis mee, maar dan ga je wel voorbij aan allerlei nuttige instellingsopties. Dat begint eigenlijk al bij het aangeven van het back-updoel. Je kunt hiervoor niet alleen een stationsletter aangeven, maar ook de naam van het back-upmedium. Dat kan handig zijn wanneer je back-upt naar een verwisselbaar (usb-)medium dat niet altijd dezelfde stationsletter toebedeeld krijgt. Zorg er overigens wel altijd voor dat je het back-upmedium na afloop fysiek verwijdert, om zo ransomware het nakijken te geven!

Alles begint bij het aangeven van de juiste bron- en doellocatie.

Extra opties

Standaard zal Back4Sure bestanden die zich al op de doellocatie bevinden niet opnieuw kopiëren. Alleen gewijzigde en nieuwe bestanden gaan dus mee in de volgende, incrementele back-upronde. Je hoeft trouwens niet noodzakelijk alle data mee te nemen. Je kunt namelijk heel gericht inclusie- en exclusiefilters instellen. Om schijfruimte te besparen, kun je tevens compressie activeren, zowel in 7z- als in zip-formaat. Een bijkomend voordeel is dat je deze back-uparchieven dan ook met een wachtwoord kunt vergrendelen; kies je voor 7z, dan kun je ook de bestandsnamen zelf encrypteren.

Je kunt instellen dat bestanden op de doellocatie automatisch worden weggehaald als blijkt dat die niet langer in de bronlocatie te vinden zijn. Ook handig is dat je zowel voor als na de back-upoperatie extra acties, zoals externe programma’s of scripts, kunt laten uitvoeren. Een uitgebreid logbestand houdt je netjes op de hoogte van het verloop van elke back-up.

Een taakplanner ontbreekt weliswaar, maar wel is het mogelijk elke back-uptaak als een snelkoppeling op je bureaublad te plaatsen: een muisklik volstaat dan om ’m nogmaals uit te voeren.

Back-upbestanden comprimeren en encrypteren is ook mogelijk.

Conclusie

Back4Sure is een no-nonsense programma dat zich vooral richt op gebruikers die zelf alle parameters en instellingen voor hun back-ups willen vastleggen. De tool blijkt bovendien snel en betrouwbaar te werken.

0 Reactie(s) op: Back4Sure - Zonder toeters en back-ups

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.