Background Generator - Achtergrond voor pc

Door: dirk-schoofs | 16 juli 2020 09:33

Review

Een van de eerste dingen je die ziet als je een computer opstart, is het bureaublad. De meeste mensen vinden het leuk om dit behang te personaliseren met foto’s van hun kinderen, partner of huisdier. Wil je een echt unieke abstracte achtergrond waarop je zelfs een boodschap kunt laten verschijnen, dan maak je die eigenhandig met de webapp Background Generator. Zo kun je je eigen achtergrond voor pc maken

Background Generator

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
Web
Website
www.bggenerator.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Er verschijnt nergens reclame of een logo op de achtergrond
  • Minpunten
  • Wijzigingen zie je niet in realtime; je moet iedere keer op Generate klikken

In plaats van tijd te verspillen aan de honderden websites die met bureaubladachtergronden leuren, kun je er ook zelf een genereren met deze eenvoudige webtool. De enige voorwaarde is dat je van abstracte achtergronden moet houden. Wie bureaubladen zoekt van zomerse stranden, sexy babes en galopperende paarden moeten we teleurstellen.

Webbased generator

De webtool is gratis en zelfs de absolute beginner kan er onmiddellijk mee aan de slag. Blader als eerste eens door de verschillende stijlen en wellicht haal je daar al de nodige inspiratie uit. Deze presets heeft Background Generator gecreëerd met een random generator. Bovenaan kun je kiezen uit stijlen, zoals kleurrijk, galactisch, dromerig of balken … De tool werkt volledig in de cloud en er is geen mogelijkheid om eigen afbeeldingen te laden om te bewerken.

Iedere achtergrond die je genereert, is uniek.

Een lijntje tekst

Om zelf een achtergrond te genereren, kies je eerst een resolutie, daarna bepaal je of de achtergrond transparant of dekkend moet zijn en je kiest een basiskleur als achtergrond. Eventueel geef je nog aan dat er vierkante, bolvormige of driehoekige patronen te zien moeten zijn. Afhankelijk van de gekozen categorie en opties, genereert de online tool een willekeurige en unieke afbeelding.

Misschien wil je een lijntje tekst toevoegen? Er zijn voldoende teksteffecten, lettertypen, kleuren en schaduweffecten beschikbaar. Met de knop Generate krijg je een voorproefje van wat je straks zult downloaden in het jpg- of png-formaat.

Conclusie

Leuk is dat je achtergronden kunt opslaan in verschillende resoluties zodat je bijvoorbeeld op je tablet, desktop en laptop hetzelfde basisthema kunt gebruiken. Bovendien kun je deze generator ook gebruiken om achtergronden te maken voor posters, grafische projecten en PowerPoint-dia’s.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de tekst te personaliseren.

0 Reactie(s) op: Background Generator - Achtergrond voor pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.