BankingTools Cashflow Manager - Inkomsten/uitgaven op een rij

Door: Maikel Dijkhuizen | 01 februari 2014 11:02

Apps & Software

Dankzij Cashflow Manager van BankingTools krijg je inzicht in je financiële huishouding. Je ziet op welke uitgaven je kunt besparen, zodat je meer geld voor jezelf overhoudt. Met deze software haal je een digitaal huishoudboekje in huis dat een gunstig effect heeft op de inhoud van je portemonnee.

Het is de bedoeling dat je transactiegegevens van je bankrekening in Cashflow Manager laadt. Dit kan op twee manieren. Je maakt rechtstreeks online verbinding via internetbankieren of je importeert handmatig een bestand met transactiegegevens.

Nadat alles is ingelezen, verdeelt Cashflow Manager de uitgaven en inkomsten over verschillende rubrieken. Dit maakt de boel erg overzichtelijk. Je ziet bijvoorbeeld meteen hoeveel geld je in een bepaalde periode kwijt bent aan abonnementen en kleding. Handig is dat de software een functie biedt om bepaalde transacties aan zelfgemaakte rubrieken toe te wijzen.

Vanuit Cashflow Manager haal je bij de bank rechtstreeks af- en bijschrijvingen op.

Overigens kijkt het programma niet alleen naar het verleden, want je kunt ook alvast budgetten opstellen. In Cashflow Manager is het mogelijk om meerdere administraties bij te houden.

IBAN-ondersteuning

De ontwikkelaars hebben de software volledig afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de financiële wereld. Zo lees je nu probleemloos gegevens in die afkomstig zijn van IBAN-rekeningnummers. Eventuele updates op het gebied van IBAN haalt de software automatisch op vanaf internet, zodat je geen foutmeldingen krijgt bij het inlezen van transactiebestanden.

Analyseer transactiegegevens aan de hand van allerlei grafieken.

Meer vernieuwing is er in deze verse editie van het programma helaas niet te vinden. BankingTools heeft een aantal verstandige veiligheidsmaatregelen genomen om je privacy te beschermen. Zo stel je optioneel een wachtwoord in. Daarnaast bewaart het programma alle gegevens met encryptie op je pc.

Met het onderdeel Budgetteren schat je alvast de uitgaven voor de komende periode in.

Conclusie

Als je je bestedingspatroon in kaart wil brengen, kun je prima met dit gebruiksvriendelijke programma uit de voeten. Fijn is dat de interface geen onnodige poespas bevat, zodat je gemakkelijk alle aandacht houdt bij je financiële huishouding.

Hoewel Cashflow Manager best lekker werkt, vinden we de aanschafprijs van 39,95 euro wel wat aan de hoge kant. Wil je uitsluitend transactiegegevens analyseren, dan kun je ook de goedkopere alternatieven Cashflow Assistant (19,95 euro) of Cashflow Viewer (9,95 euro) overwegen.