Bart - Je data in sync met een vink

Door: Toon van Daele | 31 oktober 2020 11:21

Review

Er bestaan heel veel tools om bestanden en mappen naar verschillende schijven te kopiëren of te synchroniseren, maar vaak gaat het om logge applicaties. Bart is echter een eenvoudige en portable tool die je zonder franje laat doen waar het om gaat: je data op jouw manier snel en veilig overzetten.

Bart

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows
Website
www.zhornsoftware.co.uk/bart
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Overzichtelijk
  • Gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • Geen (ingebouwde) taakplanner
  • Weinig extra’s

Nadat je het exe-bestand opstart, kun je meteen de eerste back-up of synchronisatietaak creëren. Het is al voldoende om de taak een naam te geven en zowel de bron- als de bestemmingsmap aan te duiden (ook netwerkmappen), maar je kunt de taak ook op verschillende manieren bijsturen en dat vergt in veel gevallen niet meer dan het plaatsen (of verwijderen) van een vinkje.

Je kunt de uitvoering van een taak in detail volgen.

Taakopties

Je kunt aangeven of je ook submappen mee naar de bestemmingsmap wilt overhevelen, en via een vinkje bij Safe Mode maak je er een eenrichtingssynchronisatie van. In dit geval worden data in de bestemmingsmap nooit verwijderd. Je kunt zelfs aangeven dat uitsluitend nieuwe bestanden in de bestemmingsmap mogen belanden.

Handig is ook de ‘fake’-modus. Je krijgt dan feedback over wat er precies bij het uitvoeren van de taak zou gebeuren, maar er vinden geen daadwerkelijke bestandsoperaties plaats. Als je dat zo instelt, worden bestanden met een tijdsverschil van minder dan een uur als niet-gewijzigd beschouwd; jammer alleen dat je dit tijdsverschil niet zelf kunt instellen.

Verborgen (systeem)bestanden kun je buiten je kopieer- of synchronisatieoperaties houden, maar je kunt ook eigen mappen of bestandsextensies op de uitzonderingslijst plaatsen.

Veel laat zich via vinkjes regelen.

Conclusie

Wie geregeld mappen naar een andere schijf of netwerklocatie wil back-uppen of synchroniseren (in één of twee richtingen), heeft aan Bart een betrouwbare en eenvoudig te bedienen tool. Het is zeker niet de meest geavanceerde applicatie, maar we kunnen ons voorstellen dat het voor heel wat gebruikers een verademing is om mee te werken.

0 Reactie(s) op: Bart - Je data in sync met een vink

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.