Bayonetta 2 komt exclusief naar Wii U

Door: Elmar Rekers | 14 september 2012 11:49

Apps & Software

Nintendo heeft bekendgemaakt dat Bayonetta 2 exclusief beschikbaar zal komen op de nieuwe Wii U-console. Zowel Nintendo als ontwikkelaar Platinum Games krijgen hiervoor veel kritiek van gamers.

De eerste Bayonetta verscheen in 2010 voor de Xbox 360 en PlayStation 3, maar voor het vervolg worden gamers dus verplicht om zich tot Nintendo's nieuwe spelconsole te wenden. Op internet doken direct na de aankondiging woedende reacties op van Bayonetta-fans.

Ontwikkeling stilgelegd

Na het succes van de eerste game, leek de komst van een vervolg op Bayonetta slechts een kwestie van tijd. Toch doken er eerder dit jaar geruchten op dat de productie van Bayonetta 2 was stilgelegd wegens een grote reorganisatie bij toenmalig uitgever SEGA.

Hoewel SEGA dit nooit heeft bevestigd, lijkt het er sterk op dat de game inderdaad van de productielijst was geschrapt. Nintendo heeft namelijk de uitgeversrol op zich genomen en het spel van Platinum Games omgevormd tot een exclusieve Wii U-game. Bayonetta 2 staat gepland voor een release later dit jaar.

Wii U releasedatum

Donderdag maakte Nintendo bekend dat de Wii U op 30 november beschikbaar zal komen in Europa. Er verschijnen twee versies in de winkel, welke voor 299 euro (8 GB geheugen) en 349 euro (32 GB geheugen) over de toonbank zullen gaan. Games voor het nieuwe platform gaan rond de 60 euro kosten.

[youtube]b6QHhjvldwA[/youtube]

0 Reactie(s) op: Bayonetta 2 komt exclusief naar Wii U

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.