BCC en Microsoft geven advies aan onwetende XP-gebruikers

Door: | 20 maart 2014 16:03

Apps & Software

BCC gaat in samenwerking met Microsoft XP-servicepunten opzetten in alle 58 ketens van de mediaverkoper. Hier kunnen huidige XP-gebruikers informatie krijgen over het Windows-besturingssysteem dat binnenkort niet meer wordt ondersteund.

In elk XP-servicepunt zijn medewerkers te vinden die momenteel nog worden getraind om alle vragen over het Windows XP-systeem te beantwoorden. In drukke filialen schuiven ook werknemers van Microsoft aan. De gehele campagne die vanaf 29 maart drie weken gaat duren, is bedoeld om de onwetende XP-gebruikers te laten weten dat Microsoft het besturingssysteem niet meer gaat ondersteunen. De doelgroep is de niet-techneut die niets af weet van de naderende deadline van 8 april.

Niet aansporen tot handelen

Microsoft werkt samen met BCC vanwege het landelijke bereik dat de mediaketen heeft. Volgens BCC zijn de servicepunten niet bedoeld om XP-gebruikers aan te sporen om over te stappen op Windows 8. "De service is bedoeld om vragen van XP-plakkers te beantwoorden en ze te voorzien over de levensduur van Windows XP." Dat heeft Jeroen Blank laten weten in een reactie laten weten aan ComputerWorld.