Bedrijvengids mist teveel functies om echt handig te zijn.

© CIDimport

Bedrijvengids mist teveel functies om echt handig te zijn.

Geplaatst: 22 februari 2012 - 14:50

Aangepast: 16 november 2022 - 10:22

Redactie ID.nl

De telefoongids en gouden gids. Elk jaar krijg je ze weer, maar in menig huishouden worden ze nooit meer gebruikt. Op internet vind je snel de bedrijven en telefoonnummers die je nodig hebt, en er is altijd wel een mobieltje in de buurt waar je snel kunt zoeken. Een van de vele apps om dit te doen is 'Zoek Bedrijf'.

Zoek Bedrijf is de app van bedrijvenpagina.nl. De app zit heel simpel in elkaar. Je kunt zoeken op een naam of dienst en je kunt een plaats opgeven. Wanneer je zoekt op een kapper in Amsterdam krijg je ruim 1000 resultaten. Deze resultaten kun je sorteren op naam, of op afstand van het centrum. Helaas kun je de zoekresultaten niet tonen op een kaart. Een kapper in de buurt vinden is dus lastig.

Eenmaal een bedrijf geselecteerd in de grote berg met zoekresultaten, dan krijg je een overzicht te zien met alle adresgegevens. Het is mogelijk om een kaart te bekijken van de omgeving van het bedrijf en je kunt een route plannen naar het gevonden bedrijf. Helaas kun je in de routeplanner niet gebruik maken van je huidige locatie. Ook is de kaart alleen te bedienen met knoppen onder de kaart. Even snel swipen en pinchen is er dus niet bij. Niet iets wat je verwacht op een iPhone.

Kortom

Zoek Bedrijf is een app die snel, veel gegevens van bedrijven op je iPhone toont. Helaas missen de handige snufjes die je zou verwachten bij een app zoals deze. Zo kun je niet zoeken op basis van je gps-locatie en wanneer je een kaartje ziet, dan kun je deze alleen met een paar knoppen bedienen. Er zijn betere apps op de markt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten