Begin 2014 gezond met deze 5 sport-apps

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 03 januari 2014 13:00

Apps & Software

De appwinkels voor Android en iOS beschikken over tal van apps die je helpen bij het nastreven van een gezonde levensstijl. De kans is groot dat jij je hebt voorgenomen om in het nieuwe jaar meer te gaan sporten of gezonder te gaan eten. Om je op weg te helpen, hier vijf handige apps.

RunKeeper

RunKeeper is een van de populairste apps voor hardlopers. En niet geheel zonder reden. De applicatie meet namelijk vrijwel alles dat voor jou als sporter van belang is: snelheid, tijd, hartslag, routes en zelfs de calorieën die je verbrandt. De app stelt je ook in staat om een duidelijk doel in te stellen (bijvoorbeeld: 2 kg afvallen) waar je naartoe kunt werken.

Niet zo'n liefhebber van hardlopen? RunKeeper is ook te gebruiken voor onder meer fietsen, skateboarden en skeeleren. Een sociaal element is ook ingebouwd. Heb je bijvoorbeeld een mooie tijd neergezet op jouw dagelijkse route, dan kan je deze eenvoudig delen met vrienden.

Prijs: Gratis

Beschikbaar: iOS, Android

Dagelijkse Buiktraining

Geen zin om drie keer in de week naar de sportschool te gaan, maar ambieer je toch een strakke buik? Dan is de app Dagelijkse Buiktraining een goed alternatief. De app maakt voor iedere gebruiker een trainingsschema op maat. Zo kies je vooraf eenvoudig hoe lang je iedere keer wilt trainen en zijn er (in de betaalde versie van de app) verschillende trainingsschema's beschikbaar. Simpel, maar zeer doeltreffend.

Prijs: Gratis (of 0,89 euro)

Beschikbaar: iOS, Android

Hardlopen met Evy

Het is momenteel de meest gedownloade gratis sportapp uit de Apple App Store: Hardlopen met Evy. Het betreft hier een app-versie van de succesvolle hardloop podcast van coach Evy Gruyaert. Dit betekent dat je tijdens het hardlopen dus op Evy's geheel eigen wijze wordt aangemoedigd en gemotiveerd. Evy heeft hiervoor zelfs de duizend meest voorkomende namen ingesproken, dus de kans is groot dat je persoonlijk wordt toegesproken door de Belgische hardloopgoeroe.

Verder beschikt de app over verschillende trainingsschema's en worden zaken als afstand, calorieverbranding en snelheid nauwkeurig bijgehouden. Leuk detail: Je kunt tijdens de training naar je eigen favoriete muziek luisteren.

Prijs: Gratis

Beschikbaar: iOS, Android

Strava

Ben je een fervent hardloper of spring je graag op de fiets? Met de gratis apps van Strava krijgen deze sportieve bezigheden een extra dimensie. Je kunt namelijk niet alleen je eigen prestaties tot in detail bijhouden, maar ook zien hoe anderen het er vanaf brengen, zowel van vrienden als totaal onbekenden. Een extra aanmoediging om steeds beter te presteren en veel plezier aan je sport te beleven dus.

Voor hardlopers is er de app Strava Run en fietsers kunnen zich uitleven met Strava Cycling.

Prijs: Gratis

Beschikbaar: Strava Run (iOS en Android), Strava Cycling (iOS en Android)

Argus

Heb je een nieuwe iPhone 5s, dan wil je natuurlijk optimaal gebruikmaken van de M7-chip die in deze smartphone zit. Argus (hoewel ook beschikbaar voor oudere iPhones) is een gezondheidsapp die is geoptimaliseerd voor deze energiezuinige M7-coprocessor. De app houdt de hele dag bij hoeveel stappen je hebt gezet en stelt je in staat je calorie-inname in te voeren. Daarnaast kan je de app ook gebruiken bij het hardlopen en slapen, en wordt alle verzamelde data overzichtelijk weergegeven in grafieken. Een aanrader dus voor bezitters van een iPhone 5s.

Prijs: 1,79 euro

Beschikbaar: iOS

4 Reactie(s) op: Begin 2014 gezond met deze 5 sport-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 januari 2014 18:21 MarkS90
  Ja ja. De hele dag hang je op de bank een beetje interessant te doen met je smartphone en dan ineens gaan sporten met dat ding?

  Wat een humor …
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 januari 2014 10:17 Anoniem
  Voor Strava fietsers is er naast de Strava site ook nog een leuke en vrij actieve community op velohut.com.
  Wel engelstalig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 januari 2014 12:14 Anoniem
  Vergeet niet de Runtastic Pushups app en de abs app. Voor de volledige body workout!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 januari 2014 08:14 Anoniem
  MarkS90; je telefoon is een uitstekend hulpmiddel om fit te worden.
  Dus kom van de bank en join de app sport scene.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.