Bekijk de betaaldata van je stufi of stel een snelle vraag

Door: menno-van-bohemen | 13 januari 2012 15:00

Apps & Software

De betaaldata van de studiefinanciering. Hele bevolkingsgroepen (lees studenten) plannen hun agenda rondom deze betaaldata. Feestjes worden gepland als het geld net gestort is en wanneer de studiefinanciering op is, wordt er reikhalzend uitgekeken naar het moment dat de DUO opnieuw de centjes overmaakt.

Na een paar maanden studeren is over het algemeen wel bekend dat de studiefinancieren rond de 24e van elke maand wordt gestort. Soms een dag eerder, en als je geluk hebt zelfs 2 dagen eerder.

De app van DUO, Dienst Uitvoering Onderwijs, met betaaldata lijkt daardoor een beetje overbodig. Maar naast het tonen van de betaaldata geeft de app antwoord op veelgestelde vragen en ook is het mogelijk om je studieschuld te berekenen. Helaas krijg je hierbij niet je actuele schuld te zien en dat is jammer. Want deze is lang niet altijd voor iedereen het zelfde.

Een handigheidje in de app is de mogelijkheid om de betaaldata te kopieren naar de agenda van je iPhone. Daarmee snijdt de app zichzelf wel een beetje in de vingers, want wie kijkt er nog in de app, als alle betaaldata in je agenda staan?

Kortom

De app DUO Student is handig om te kijken wanneer je studiefinanciering wordt gestort en om te berekenen hoeveel studieschuld je ongeveer hebt. Voor een snelle vraag over je stufi of ov-kaart kun je prima in deze app terecht.

0 Reactie(s) op: Bekijk de betaaldata van je stufi of stel een snelle vraag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.