Belarc Advisor 8.2.6.1

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 04 november 2011 15:39

Apps & Software

Met Belarc Advisor neemt u softwarematig een kijkje onder de motorkap van uw systeem. Hoewel u (waarschijnlijk) liever geen uren besteed aan het kijken in het systeem om te zien wat zich allemaal afspeelt, is het eens in de zoveel tijd wel verstandig. Belarc Advisor probeert u in één overzicht zoveel mogelijk nuttige informatie te laten zien.

Bij een programma met deze omschrijving denkt u ongetwijfeld aan een programma met veel tabbladen, ingewikkelde scanknoppen, enzovoort. Dat is bij Belarc Advisor echter helemaal niet het geval. Sterker nog, het programma heeft niet eens een interface. U start het, waarna de bestanden van de software worden bijgewerkt en er een uitgebreide scan van uw systeem wordt gemaakt (dat klinkt langdurig, maar het duurt slechts een paar seconden). Het resultaat van de scan wordt vervolgens weergegeven, niet in een programma-interface, maar in een browservenster.

Het resultaat van de scan wordt weergegeven in een browservenster.

Daar is op zich niet heel erg veel mis mee, maar we moeten eerlijk zeggen dat we in dit geval bijna verlangen naar tabbladen. De informatie wordt namelijk wel heel erg als een waslijst gegevens gepresenteerd en dat is niet heel toegankelijk. Dat gezegd hebbende, is de informatie wel heel uitgebreid. Zo vindt u niet alleen de gangbare informatie over uw processor en andere hardwarecomponenten, maar ook over Microsoft Hotfixes die ontbreken (kortom updates draaien), welke verwisselbare media onlangs zijn aangesloten enzovoort. Wat storend is, is dat de informatie voortdurend wordt onderbroken door links naar andere software van Belarc en daar zitten we niet echt op te wachten.

De informatie wordt voortdurend onderbroken door links naar software van Belarc.

Belarc Advisor is een programma dat u een interessante lijst met informatie over uw systeem kan laten zien, maar de manier waarop het wordt gepresenteerd is onprettig en de enige acties die u kunt ondernemen zijn het kopen van andere software van de fabrikant. Dan hebben we toch liever een 'ouderwets' programma met tabbladen en ingewikkelde knoppen.

Belarc Advisor 8.2.6.1

Freeware

Taal Engels

Download 2,78 MB

OS Windows 9x/Me/NT/2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 4,12 MB harde-schijfruimte

Maker Belarc, Inc

Oordeel 6/10

Pluspunten

Alles gaat automatisch

Rapport in HTML maakt het makkelijk exporteren en delen

Minpunten

De informatie wordt wel heel onoverzichtelijk gepresenteerd

De informatie wordt telkens onderbroken door links naar software

U kunt geen acties ondernemen, alleen maar dingen bekijken

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Belarc Advisor 8.2.6.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.