Bellen met TeamViewer

Door: Kees Krick | 11 november 2010 17:31

Apps & Software

Zodra u iemands computer overneemt, kunt u TeamViewer ook gebruiken om te telefoneren. Een verbinding is er immers al, dus de computer hoeft slechts van een microfoon en luidsprekers te zijn voorzien om met elkaar te kunnen spreken. Hebt u een webcam, dan is ook een videoverbinding mogelijk.

Zodra u een computer overneemt om iemand hulp te bieden of iets uit te leggen, is het wel zo handig als u met elkaar kunt overleggen. In TeamViewer kan dat heel eenvoudig door een zogeheten VoIP-verbinding (Voice over IP, oftewel bellen via het netwerk) op te zetten. Dat doet u met de optie Audio/Video / Voice over IP die u in de zwevende menubalk vindt van uw TeamViewer-sessie. U moet dus wel eerst de verbinding met de andere computer opzetten. Een klein venster met volumeregelaars voor luidsprekers en microfoon verschijnt en na een klik op de link Zend mijn audio nu kan de ander u horen.

Overleg terwijl u iemands computer op afstand bestuurt is wel zo handig.

Bij de ander verschijnt dit venstertje vanzelf, maar ook daar is een klik op de link Zend mijn audio nu nodig om voor u hoorbaar te zijn. Wilt u elkaar kunnen zien? Onder Audio/Video vindt u de optie Mijn Video. Met een klik op Zend mijn video nu (in opnieuw een extra venster) maakt u zichzelf zichtbaar en kan de ander dat ook doen. Omdat beeld en geluid extra bandbreedte vragen, hangt het van de (al dan niet draadloze) netwerken van u beiden en de internetverbinding af hoe vloeiend de sessie met deze extra mogelijkheden verloopt. Mocht blijken dat de verbinding toch te traag wordt, dan kunt u beter overschakelen op tekstberichten via Audio/Video / Chatten.

Basiscursus TeamViewer

Een uitgebreide basiscursus over TeamViewer vindt u in het eerder gepubliceerde TeamViewer: hulp en beheer op afstand.

Versienummer TeamViewer

TeamViewer is een programma dat voortdurend in ontwikkeling is. Soms veranderen daardoor ook de werking van bepaalde functies of de interface. Deze tip is gemaakt met versie 5.1.9385, maar over een tijdje is er wellicht alweer een nieuwe versie. Mocht op termijn deze tip niet meer exact werken zoals wij uitleggen, meldt het vooral in de reacties. We kunnen het artikel dan aanpassen naar de courante versie.

0 Reactie(s) op: Bellen met TeamViewer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.