Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Bereken de impact van aflossing

Door: | 29 maart 2012 13:22

Apps & Software

Heb je schulden? De kans is groot dat daarnaast rente over de openstaande schuld wordt berekend. SchuldVrij is een eenvoudige app die, gegeven de hoogte van je schuld, het gestelde rentepercentage en de hoogte van het bedrag dat je maandelijks aflost, uitrekent hoeveel tijd en geld dit aflossen je gaat kosten.

Een aantal additionele opties zijn invoer van de looptijd. Indien je deze inkort, is het mogelijk dat er nog een restschuld overblijft. De app toont deze in dat geval. Ook laat de app zien hoeveel je kunt besparen als je 50% of 100% meer inlegt per maand en hoeveel sneller je schuld dan afbetaald zal zijn.

De app is extreem eenvoudig in gebruik en overzichtelijk, omdat alles in één scherm past. Er kan echter totaal niets aangepast worden. De aflossingsfrequentie staat vast en er wordt een vast model gebruikt dat de ingevulde jaarrente omrekent naar een maandrente en zo iedere maand de maandrente optelt en de aflossing aftrekt en daarmee doorrekent. Een sliderbalk die de maandelijkse inleg instelbaar maakt en het effect van de inleg op het totale bedrag en de afbetaaltijd laat zien, zou een aardige interactieve toevoeging zijn.

Kortom

Voor mensen die snel grip willen krijgen op hun schulden en de impact van het maandelijkse aflosbedrag is SchuldVrij de aanschafprijs wel waard. Aan de andere kant, als je SchuldVrij vergelijkt met een andere app met dezelfde prijs, bijvoorbeeld Angry Birds, dan voelt de app ineens belachelijk duur voor wat je ervoor terug krijgt. Elke handige rekenaar kan namelijk met een rekentool als Excel binnen een paar minuutjes hetzelfde voor elkaar krijgen, en dat valt voor de meeste andere betaalde apps niet te zeggen.

0 Reacties op: Bereken de impact van aflossing

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.