Berichten inspreken in Gmail doe je zo

Door: dirk-schoofs | 18 februari 2021 11:55

How To

E-mail blijft een vertrouwd middel in de persoonlijke communicatie waaraan je afbeeldingen en documenten kunt toevoegen. Lastiger is het om hiermee ingesproken boodschappen te versturen. Behoor jij tot de miljoenen Gmail-fans, dan kun je voortaan heel gemakkelijk audioberichten toevoegen dankzij een gratis Chrome-extensie.

Extensie installeren

In principe heb je altijd al audioberichten kunnen versturen via Gmail. Je neemt met een externe tool de ingesproken boodschap op en voegt die daarna als een bijlage toe aan het mailbericht. Interessant aan deze extensie is dat je voortaan over een voicerecorder beschikt in het bekende venstertje waarmee je berichten opstelt. Het lijkt alsof het er altijd is geweest en gemakkelijker kan niet. Interessant dus als je snel iets mondeling wilt verduidelijken. Eerst moet je de Chrome-extensie downloaden en installeren. Ofwel zoek je de extensie in de Chrome Web Store, of je gebruikt deze link. Officieel heet de extensie Google Contacts & Record audio in Gmail versie 6.1. Je hebt een Google-contactlijst nodig om audioberichten naar de betreffende contacten te kunnen versturen. Maar deze extensie neemt daarvoor het lastige deel van het werk voor zijn rekening.

Haal de extensie in de Chrome Web Store.

Opnemen

Nadat je de extensie hebt toegevoegd, krijg je een nieuw pictogram naast het adresvak in de browser. Als je daarop klikt, zal Chrome eerst de Google Contacten openen. Hier kun je beginnen met het toevoegen van de Gmail-contacten van de mensen waar je een audiobericht naar wilt sturen. Je kunt de naam, het telefoonnummer en het mailadres toevoegen en je kunt de zoekopdracht gebruiken om een contactpersoon te vinden. Dubbelklik op het mailadres van degene waarnaar je een bericht met een audioboodschap wilt versturen. Hierdoor opent zich een venster om het bericht op te stellen.

Je begint bij de contactlijst.

Verzenden

De Chrome-browser zal toegang vragen tot je microfoon. Dat sta je toe. Je kunt nu een gewoon mailbericht opstellen door te typen en eventueel bestanden toevoegen, maar vanaf nu kun je ook een boodschap inspreken. Daarvoor klik je rechtsonder op de blauwe microfoonknop. Vanaf dan zal er een tellertje lopen dat aangeeft hoelang de audioboodschap is. Zodra de opname klaar is, klik je op het vinkje om de opname te stoppen. Gmail zal het audiobestand nog even laten horen en daarna wordt het bericht in de e-mail bijgevoegd. Vervolgens kun je dit bericht zoals normaal verzenden. De audio wordt lokaal opgeslagen en kan alleen door jezelf en de ontvanger worden beluisterd.

Klik op de microfoon om het spraakbericht op te nemen.

0 Reactie(s) op: Berichten inspreken in Gmail doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.