Bescherm de aarde!

Door: mckinley-noble | 02 september 2011 09:48

Review

Who's That Flying is een actievolle side scrolling shoot 'em up en een port van een van de weinige geslaagde minis voor de PSP. Het is uitdagend, vermakelijk en voelt bijna aan als een oorspronkelijke iOS-game.

WTF is de eerste game die ervoor heeft gezorgd dat ik werd tegengehouden in de bus naar werk. Een willekeurige voorbijganger vroeg me wat ik aan het spelen was, waarna hij fanatiek het spelletje begon te downloaden toen ik de naam noemde. Een iOS-game die dergelijke interesse weet te wekken, is vrij uniek. Daarmee ontstijgt WTF dan ook al direct veel andere games.

Het verhaal in WTF wordt verteld door middel van anekdotes waarbij de intergalactische Beschermer van de Aarde zich moet verantwoorden voor een recente invasie. Terwijl hij zijn pleidooi houdt, zal je in de game allerlei nieuwe eigenschappen krijgen, maar ook telkens te maken krijgen met nieuwe vijanden. Het verhaal zit slim in elkaar en zorgt ervoor dat je daadwerkelijk oplet om het plot mee te krijgen.

In het diepe

WTF gooit je behoorlijk in het diepe, al direct vanaf het begin. Je hoofd zal vervolgens de eerste paar levels spreekwoordelijk onder water worden gehouden. Als een intergalactische superheld kun je niet dood, maar wanneer je te veel vijanden laat passeren, dan zal de aarde te veel schade oplopen.

Door ravagers af te slachten kun je speciale eigenschappen verkrijgen zoals sneller vuren, een superlaser en een schermvullende mega beam, geheel in Dragon Ball Z-stijl.

Kortom

WTF is een korte game met geweldige graphics en heerlijke gameplay. Daarbij is het moeilijk genoeg om uitdagend te blijven.

0 Reactie(s) op: Bescherm de aarde!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.