Bescherm de melkweg!

© CIDimport

Bescherm de melkweg!

Geplaatst: 1 september 2011 - 13:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Er bestaat een vierarmige alien genaamd All That Waka die niet veel meer doet dan slapen en het eten van stenen. Dat ging hem goed af, totdat een stel vervelende wezens, de plantachtige Wikus, verscheen en behoorlijk veel herrie ging schoppen.

Waka's doel is simpel: sla al het leven uit de aanvallende Wiku zodat All That Waka weer verder kan gaan met zijn rustige levensstijl. Gezien het vreemde, gestileerde sfeertje en de Muppet-achtige personages in de game, denk je wellicht dat Get Outta My Galaxy! door Japanners is gemaakt (zelfs de ondertitels zijn in het Japans te lezen), maar dit is niet het geval. De ontwikkelaar, Ookoohko, is een onafhankelijke studio uit Helsinki en Get Outta My Galaxy! is hun eerste game.

Klappen uitdelen

Helaas is dit goed te zien. Het klinkt op voorhand leuk om aliens stevige meppen te verkopen met een gek personage, maar meer dan de iPhone kantelen komt er niet bij kijken. Speciale krachten waarmee je groter wordt of als een tornado door het landschap raast, zijn overigens een welkome afwisseling en de game ziet er voor iPhone-begrippen zeker erg goed uit.

Kortom

Maar hoe leuk Get Outta My Galaxy! in theorie ook klinkt, het spelen ervan wordt al bijzonder snel saai. Het lijkt misschien leuk om aliens te meppen voor een minuut of twee (zolang duurt een level ongeveer), maar om door een gehele Melkweg te gaan (ongeveer een half uur) is toch echt te veel van het goede. Daarom moet je bij aanschaf van de iPhone-game jezelf vragen of je van simpele spellen houdt. In dat geval kun je nog wel genieten van Get Outta My Galaxy! Het is immers een aardig idee, maar de uitvoering werkt niet zo goed als de theorie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten