Bespaar bandbreedte en gebruik een adblocker in iOS

Door: Ronald Smit | 10 augustus 2018 07:05

et configuratievenster van de adblocker Ad Block Multi in iOS
How To

Toegegeven: veel websites zijn niet bepaald content met een adblocker. Staat tegenover dat het ook niet helemaal fair is om bezoekers te bestoken met advertenties. Zeker niet als dat bij mobiel internetten ook nog eens geldt kost. Een adblocker kan uitkomst bieden.

Een adblocker is eigenlijk een slim filter dat alle advertenties op een site tegenhoudt. Dat zorgt niet alleen voor een prettiger kijkervaring, maar heeft ook nog een aantal andere voordelen. Een pagina printen zónder advertenties kost bijvoorbeeld (meestal) minder inkt. En dan zijn er nog de mobiele gebruikers. Met name geanimeerde advertenties, of advertenties met automatisch afspelende video vreten data. En dat gaat dus mooi van jouw databundel af. Sinds alweer een tijdje is het mogelijk om een adblocker in iOS te installeren. Ga je vervolgens via Safari browsen, dan blijft het wat marketing betreft heerlijk rustig op de bezochte sites. Enig nadeel is dat je soms een zeurvenster krijgt waarin gevraagd wordt om je adblocker uit te zetten. Zeker onderweg gewoon negeren. Een heel enkele site verleent je met geactiveerde adblocker geen toegang. Tijdelijk uitschakelen is dan een optie, maar beter is het om op zoek te gaan naar een alternatieve site met dezelfde informatie die je zoekt. Hoe dan ook, in de App Store van iOS zijn talloze adblockers te vinden. Eentje die hier al een hele tijd tot volle tevredenheid in gebruik is, is Ad Block Multi. Kost je slechts €1,09 dus daar hoef je het alvast niet om te laten. Na installatie dien je de adblocker te activeren. Dat doe je door de app Instellingen te starten. Tik daarin op Safari en dan op Materiaalblokkeringen. Zet de schakelaar achter de adblocker (in dit voorbeeld dus Ad Block Multi) op aan. Vanaf nu heb je geen last meer van advertenties. Overigens: zoals je ziet in onderstaande afbeelding kan je meerdere blockers installeren. Het is verstandig om er slechts eentje aan te zetten.

Zo activeer je een adblocker in Safari

Instellingen

Veel adblockers beschikken over allerlei instellingsmogelijkheden. Die bereik je door de bijbehorende en geïnstalleerde app te starten. Per app verschillen ze. Wat vooral interessant is: er zijn lokale lijsten met blokkeeropties beschikbaar. Schakel hier vooral de landen in waarvan je websites regelmatig bezoekt. Dat levert de beste bescherming tegen advertenties op. Beschik je over een adblocker waar je ook sites kunt 'whitelisten', dan kan dat praktisch zijn. Gun je een bepaalde site wel advertentie-inkomsten (ze moeten tenslotte ergens van leven) dan kan dat. Niet elke app biedt die optie, maar indien wel dan kan je je 'stam-website' zodanig instellen dat daar gewoon wel advertenties op getoond worden. Last but not least zijn er ook diverse gratis ad-blockers in de app store te vinden. Check dan wel of je niet een exemplaar krijgt dat gesponsord wordt door advertenties, natuurlijk...

0 Reactie(s) op: Bespaar bandbreedte en gebruik een adblocker in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.