Bestanden delen met Firefox Send

Door: evi-maquoi | 13 februari 2018 08:52

Installeer eens wat add-ons in Firefox
How To

Er bestaan heel wat verschillende diensten om grote bestanden te versturen. Sinds kort heeft zelfs browsermaker Mozilla een eigen tool: Firefox Send. En die werkt ook via andere browsers. Uniek is dat de bestanden slechts één download of maximaal 24 uur op de servers blijven staan.

Stap 1: Bestanden verslepen

Om Firefox Send te gebruiken, heb je geen account nodig. Je surft – met Firefox of een andere browser – simpelweg naar https://send.firefox.com. Vervolgens kun je de bestanden die je wilt versturen naar het centrale vak slepen. Of je drukt op de knop Selecteer een bestand om te uploaden en bladert naar de juiste bestandslocatie op je computer. Ga in dat geval verder met de knop Open. De toepassing kan bestanden tot 1 GB per koppeling aan.

Versleep de bestanden die je wilt versturen naar het centrale vak.

Stap 2: Verzenden

Je kunt de upload op elk moment onderbreken via Uploaden annuleren. Zodra de bestanden geüpload zijn, krijg je een link te zien. Gebruik de knop Kopiëren naar klembord en plak de link vervolgens in een e-mailbericht of document. Het unieke van deze deeldienst is dat de bestanden slechts één download of maximaal 24 uur op de Firefox-servers blijven staan. Daarna worden ze verwijderd. Wil je de bestanden handmatig wissen? Ook dat kan. Hiervoor klik je simpelweg op de knop Bestand verwijderen onder in beeld.

Na het uploaden krijg je een koppeling die je kunt kopiëren en verzenden.

Stap 3: Extra veiligheid

Mozilla claimt met Firefox Send veiligheid hoog in het vaandel te dragen. De bestanden worden immers versleuteld en verwijderd na één download. Mozilla zou naar eigen zeggen alleen je ip-adres kunnen zien. Wil je toch nog een wachtwoord op je bestanden zetten? Dat kan. Vink dan na het uploaden Een wachtwoord vereisen om dit bestand te downloaden aan en typ een zelfgekozen wachtwoord in. Bevestig met Wachtwoord toevoegen. Zodra je terugkeert naar de homepage, krijg je een overzicht van de bestanden die je geüpload hebt en wanneer de koppelingen verlopen. Met de knop met het kruisje kun je nog niet gedownloade bestanden handmatig verwijderen.

Het is ook mogelijk om nog een wachtwoord toe te voegen dat nodig is voor het downloaden.

0 Reactie(s) op: Bestanden delen met Firefox Send

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.