Bestanden delen tussen XP en Windows 7

Door: Edmond Varwijk | 23 december 2010 09:03

How To

Windows XP is nog op veel computers geïnstalleerd en Windows 7 rukt op. Grote kans dat beide elkaar in toenemende mate in het netwerk tegenkomen. Om vervolgens bestanden en printers te delen is het handig op de Windows 7-pc het netwerk wat soepeler in te stellen.

Ga naar Start / Configuratiescherm / Netwerk en Internet / Netwerkcentrum. Klik op Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen. Open de opties voor Thuis of Werk en kies voor Netwerkdetectie inschakelen, Bestands- en printerdeling inschakelen, Delen inschakelen, zodat iedereen met netwerktoegang bestanden in de openbare mappen kan lezen en schrijven en Met wachtwoord beveiligd delen uitschakelen. Bevestig dit met OK. Zet ook beide computers in dezelfde werkgroep. In Windows 7 wijzigt u de werkgroep door met de rechtermuisknop op Computer te klikken en vervolgens op Eigenschappen. Kies bij het onderdeel Instellingen voor computernaam, domein en werkgroep, voor Instellingen wijzigen en daarna opnieuw Wijzigen om dan de werkgroep een naam te geven. Onder Windows XP klikt u met de rechtermuisknop op Deze Computer en vervolgens op Eigenschappen. Ga naar het tabblad Computernaam en klik hier op Wijzigen.

Gebruik op alle computers dezelfde werkgroepnaam en start na het wijzigen daarvan de computers opnieuw op. Grofweg is dit de basis voor het delen van bestanden tussen computers met Windows 7 en XP maar in de praktijk kunnen er nog veel problemen optreden. Voor hulp kunt u daarvoor altijd op ons forum terecht. U vindt het via Computer!Totaal en dan een klik op Forum. Registratie is verplicht maar gratis.

Met de juiste netwerkinstellingen en alle computers in dezelfde werkgroep wordt de basis gelegd voor het delen van bestanden in het thuisnetwerk.

0 Reactie(s) op: Bestanden delen tussen XP en Windows 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.