De 10 beste Android-apps van mei

Door: Joris Peterse | 28 mei 2015 11:00

Review

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van mei!

Weather Timeline

Er zijn talloze weersvoorspellings-apps, maar Weather Timeline (€ 0,69) springt er positief uit. In een handige tijdlijn geeft de app de huidige weersomstandigheden weer, maar ook die van de komende uren en dagen. Dat kan van je huidige locatie zijn, maar ook een handmatig ingegeven plek. Weather Timeline kan desgewenst ook de huidige buitentemperatuur in het notificatievak weergeven en als je een Android Wear smartwatch hebt verschijnen uitgebreide weerkaarten op je horloge. Tevens bevat de app ook een handige bewolkings- en buienkaart, zodat je die logge Buienradar-app eindelijk van je Android kunt verwijderen.

Notifidgets

Widgets zijn handig op je startscherm, maar als je ze echt snel bij de hand wilt hebben, plaats je ze eigenlijk liever in je notificatiescherm. Dat maakt Notifidgets mogelijk. Elke beschikbare widget die op je Android geïnstalleerd kun je in je notificatiescherm neerzetten. Handig om bijvoorbeeld snel een calculator bij de hand te hebben. Notifidgets is een week lang gratis uit te proberen, daarna dien je de app voor € 1,06 aan te schaffen.

Opera Mini webbrowser

De browser van Opera komt voor Android in twee smaken. Een uitgebreide variant en de Opera Mini webbrowser. Laatstgenoemde geniet onze voorkeur, de browser is lichtgewicht en werkt daardoor lekker vlot. Tevens kun je besparen op je data door de afbeeldingen via de servers van Opera te laten te laten comprimeren. De handige beginpagina, nachtmodus, synchronisatie met pc-versie en mogelijkheid rss-feeds in te laden maken de browser een volwaardig alternatief voor Chrome.

Marine Music Player

Gebruik je je Android vaak als mp3-speler, dan mag een goede afspeel-app niet ontbreken. Marine Music Player is een fraaie. De app ziet er gelikt uit en werkt vlot, maar heeft ook alles aan boord wat een muziekspeler nodig heeft: een equalizer, afspeellijsten, zoekfunctie, vergrendelscherm-afspeelmogelijkheden, last.fm scrobblemogelijkheid en ga zo maar door. Bovendien kun je het uiterlijk helemaal naar wens aanpassen. Enig minpunt is de reclame, die je eventueel weg kunt kopen voor € 4,57.

Notification Reminder (Quick)

Je kan meer met het notificatievak dan er widgets in plaatsen. Het is ook een handige plek voor geheugensteuntjes. Met Notification Reminder maak je eenvoudig reminders aan die in je notificatievak aanwezig blijven totdat je ze zelf verwijdert. Handig is ook dat je kunt ingeven wanneer een herinnering aan moet springen en hoe heftig de notificatie aanwezig moet zijn.

Matte - Material Calculator

Veel Android-toestellen hebben al een simpele calculator aan boord. De Matte Material Calculator is een prettige vervanger. Het is geen uitgebreide grafische rekenmachine, maar de prettige interface zorgt ervoor dat je je berekeningen snel hebt gemaakt. Schuif je het numerieke toetsenbordje naar links of rechts, dan verschijnen geavanceerde rekentoepassingen.

Material Audiobook Player

De meeste audio-afspeelapps zijn gemaakt om zo prettig mogelijk muziek te luisteren. Maar wat als je je Android wilt gebruiken om audioboeken mee af te spelen? Dan gebruik je Material Audiobook Player. Wanneer je hebt aangegeven in welke map je audioboeken staan, wordt netjes je bibliotheek weergegeven en kun je je boeken eenvoudig afspelen. Handig zijn de functies om bookmarks te plaatsen, een slaaptimer in te stellen (die een bookmark plaatst wanneer de timer afloopt) en de afspeelsnelheid te bepalen. Dat alles in een mooi vormgegeven app.

YAATA SMS

Ben je nog iemand die regelmatig sms'jes verstuurd, probeer dan YAATA SMS eens uit. Deze sms-app is zeer uitgebreid. Zo zijn er chat heads, de chatbolletjes die Facebook Messenger ook heeft, valt het uiterlijk geheel aan te passen en kun je standaard-antwoorden of autoreplys ingeven. Je kunt ook de notificaties per afzender aanpassen, zodat je hoort of een sms van je moeder, onbekend persoon of van je bank is.

Swift Remote

Met Swift Remote geef je je Windows-pc commando's en is het mogelijk bestanden over en weer te sturen, zolang beide apparaten in hetzelfde netwerk zitten. Om het te laten werken heb je wel een programmaatje nodig. Zodra je verbinding hebt gelegd geeft de app je een set opties, volumebediening, brightness, uitschakelen, etc. Maar het is ook mogelijk om de muis te besturen. Zo beheer je al je pc's in je thuisnetwerk vanaf je luie stoel.

GoEuro

Heb je je zomertrips nog niet geboekt? Pak dan GoEuro er eens bij, deze app is ideaal om je heen- en terugreis mee te plannen. Je geeft je vertreklocatie en bestemming in, samen met de gewenste vertrek- en aankomstdatum en de app geeft je de beschikbare reismogelijkheden: trein, bus of vliegtuig. Wanneer je een gewenste reis hebt gepland boek je ze ook direct via de app. Geen excuus meer om niets te doen deze zomer!

0 Reactie(s) op: De 10 beste Android-apps van mei

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.