De beste apps om tekst toe te voegen aan foto's

Door: redactie-computertotaal | 07 januari 2022 15:21

Review

Er zijn veel apps om foto's mee te bewerken, maar sommige zijn specifiek gericht op het toevoegen van leuke teksten aan je beeldmateriaal. Wij zetten de beste apps op een rijtje, waarmee je op een gebruiksvriendelijke en verrassende manier foto's van tekst kunt voorzien.

Phonto

Als je gewoon een tekst op een foto wil plakken, werkt Phonto oersimpel: tik op een foto en voer de tekst in. Ondanks het gebruiksgemak biedt deze gratis app een enorme hoeveelheid mogelijkheden om de tekst interessant te maken. Naast het gebruik van een grote hoeveelheid fonts en de mogelijkheid zelf fonts toe te voegen, kun je de tekst heel precies plaatsen met een regelaar en plus- en minknoppen. 

De menu's om kleuren en stijlen aan te passen bieden een verrassende hoeveelheid instellingen en mogelijkheden, zoals opties om de kleuren aan te passen, schaduwen toe te voegen en te bewerken, de omtrek van de letter te bewerken en zelfs interlinie en spatiëring in te stellen. Je kunt zelfs de letters in een curve zetten en een verschillende manieren om de tekst te onderstrepen.

GoDaddy Studio: logomaker 4+

Wie van tegeltjeswijsheid houdt en Facebook vooral gebruikt om je vrienden wijze levenslessen voor te houden. Door de mooie fonts toe te passen op een simpele foto heb je al snel iets bijzonders. Het gratis aanbod is heel behoorlijk: wil je verder kijken, dan zijn er via een in-app aankoop nogal wat extra fonts te downloaden, met af en toe een aanbieding.

Het draaiwiel met bewerkfuncties is kenmerkend voor GoDaddy Studio: logomaker 4+ (het voormalige Over). Haal de schijf tevoorschijn door op de gele driehoek te tikken, draai aan het wiel voor de juiste functie en selecteer onderdelen om de foto te bewerken, tekst of afbeeldingen toe te voegen of het resultaat te delen. Via Edit kun je de teksten nog behoorlijk finetunen met opties voor kleur, grootte en uitlijning.

PicLab

PicLab kun je gebruiken voor het bewerken van je foto's en het toevoegen van filters en stickers. Ook het toevoegen van teksten gaat simpel, met instellingen voor kleuren, schaduwen en uitlijning. Je kunt verschillende tekstlagen aanbrengen zodat je de tekstkaders nog kunt schuiven, draaien en inhoudelijk kunt wijzigen.

Elke foto in PicLab bevat een watermerk "Made with PicLab". Met een in-app aankoop kun je die weghalen. De gratis hoeveelheid content is toereikend, maar de app kent ook de mogelijkheid om met een in-app aankoop alle fonts en filters te ontgrendelen.

Pixlr Express

Ook Pixlr Express is een app waarmee je normaal gesproken foto's bewerkt. Via de knop type voeg je teksten toe. Het menu met fontmogelijkheden is rommelig en moeilijk leesbaar. Elke categorie kun je downloaden om een genre met verschillende fonts beschikbaar te maken. Als je eenmaal door hebt hoe het werkt, kun je mooie resultaten bereiken.

Rhonna Collage

Rhonna Collage heeft twee hoofdfuncties: speciale frames maken en teksten in een bepaalde vorm zetten. Kies een soort lijst, bijvoorbeeld een simpele cirkel en plaats daar een foto of zelfs een video in. Met de tekstfunctie kun je tekst op de omtrek van een object in je foto plaatsen, zoals een tekst die rond een voetbal loopt.

Word Swag  

Ook Word Swag biedt je de mogelijkheid om je favoriete uitspraken, gezegdes of oneliners toe te voegen aan foto's. De app komt standaard met een hoeveelheid aan achtergronden, dus je hoeft niet eens je eigen foto's te gebruiken. De app is overigens ook beschikbaar in de Microsoft Store, waardoor je je foto's gemakkelijk op je pc kunt bewerken. 

Meer fotobewerkingstools

Wil je uitgebreidere bewerkingsmogelijkheden voor je foto's, dan zijn er nog veel meer gratis programma's die je kunt proberen. In dit artikel sommen wij de beste 21 gratis tools voor je op.

0 Reactie(s) op: De beste apps om tekst toe te voegen aan foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.