Betaal minder voor meer Dropbox

Door: dirk-schoofs | 01 oktober 2019 10:10

Dropbox
How To

Raak je ook geïrriteerd wanneer de slager of groenteboer meer producten over de tuinbank schuift dan hetgeen je gevraagd hebt? “Mag het een beetje meer zijn?” Dat is exact wat Dropbox doet bij de klanten die jarenlang trouw hun abonnement betalen. De Plus-formule wordt opgetrokken tot 11,99 euro per maand en daarvoor ontvang ongevraagd het dubbele aan opslagruimte 2 terabyte. We kwamen erachter hoe je voor een jaarabonnement én 2TB webruimte in plaats van meer, net veel minder dan ooit zult betalen.

Prijsverhoging

Wie een Dropbox-abonnement betaalt, heeft een bericht ontvangen dat deze cloud-service zijn prijs heeft opgetrokken. Tot voor kort betaalde je 99 euro per jaar voor Dropbox Plus, nu brengt deze dienst je 119,88 euro in rekening. De prijsverhoging van iets meer dan 20 euro per jaar koppelt Dropbox aan dubbel zoveel opslagruimte (2 TB) en enkele nieuwe functies zoals Slimme synchronisatie en Dropbox Terugdraaien. Heel veel abonnees van Dropbox Plus hebben genoeg aan de 1 TB webruimte van de oude formule en vinden weinig meerwaarde in de nieuwe functies waarmee Dropbox de prijsverhoging motiveert. Er is echter een makkelijke manier om zelfs minder te betalen dan voorheen.

Dropbox
Als je niet eens de 1 TB opslagruimte vol krijgt, is dit een zure mededeling.

Net niet annuleren

Het komt erop neer dat je in de voorkeuren van Dropbox aangeeft, dat je de Plus-formule niet meer wilt en dat je wilt overschakelen naar de gratis formule. In zo’n basic account beschik je slechts over 2 GB opslagruimte, maar laat je hierdoor niet afschrikken zelfs al overschrijd je nu al dit quotum ruimschoots met je huidige Plus-account. Open de webversie van Dropbox en zorg dat je ingelogd bent. Klik rechtsboven op het symbool of de foto van je account en selecteer Instellingen. Op die manier kom je in het scherm van je Persoonlijk account. Klik op het tabblad Abonnement. Daar zul je bovenaan lezen dat je werkt met Dropbox Plus waarvan het quotum momenteel op 2TB vastligt. Scrol naar onderen en klik op Abonnement annuleren.

Dropbox
Klik eerst op Abonnement annuleren en daarna op de knop Mijn huidige prijs houden.

Goedkoper dan ooit

Wees niet ongerust, het abonnement is hierdoor nog niet effectief geannuleerd, als je dat wél zou willen moet je dat in het volgende venster bevestigen. In het volgende venster vraagt Dropbox of je het abonnement toch wenst te behouden aan de ‘huidige prijs’. In plaats dat deze dienst je zoals voorheen 99 euro aanrekent, zal het op de hernieuwingsdatum slechts 81,57 euro (inclusief belastingen) afschrijven via de betalingsmethode die je hebt gekozen. Dit is een besparing van 17,61% terwijl je verder een jaar lang van alle voorwaarden van de nieuwe formule mag genieten. Dropbox houdt er dus wel degelijk rekening mee dat de beslissing haar betalende klanten zou kunnen kosten. Trouwens, niets houd je tegen om volgend jaar dezelfde truc te proberen.

Dropbox
Ons abonnement wordt een jaar verlengd voor 81,57 euro in plaats van 119,88 euro.

0 Reactie(s) op: Betaal minder voor meer Dropbox

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.