Beter voor je gezondheid

© CIDimport

Beter voor je gezondheid

Geplaatst: 2 september 2011 - 07:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

We willen niet met een opgeheven vingertje vertellen hoe gevaarlijk E-nummers kunnen zijn, maar het is vast beter voor je gezondheid als je minder kunstmatige troep binnenkrijgt.

Omdat deze app je op weg helpt in de schimmige wereld van de kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, krijgt hij een speciale vermelding. Deze app toont niet alleen welk product er achter een E-nummer is verscholen, maar ook wat de gevolgen van consumptie kunnen zijn.

Via de stoplichtkleuren rood, oranje en groen zie je tot welke risicogroep een E-nummer behoort en welke invloed de bijbehorende stof op je gezondheid heeft. Zo staat er bij E621, oftewel mononatriumglutamaat dat het 'een neurotoxisch additief' is dat 'het vermogen heeft om de neuronen in de hersenen aan te tasten'. Zo kijk je toch anders aan tegen een bouillonblokje dat voor een flink deel uit deze smaakversterker bestaat.

Kortom

'E-nummers' is een onmisbare app voor de bewuste consument. Er is ook een gratis versie, maar daar zijn minder nummers in opgenomen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten