Beursinfo en koersen van grote markten

© CIDimport

Beursinfo en koersen van grote markten

Geplaatst: 24 december 2011 - 10:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:24

Redactie ID.nl

CNBC Real-Time is een beursapp met duidelijke roots in de VS. Daarmee is deze app niet de meest voor de hand liggende beursapplicatie voor de Nederlandse gebruiker. De app oogt als de CNBC website, met een vergelijkbaar kleurenpalet. De inhoud is echter wel een stuk beperkter dan de website, helaas ook met betrekking tot het aantal ondersteunde markten en indices.

De app is opgedeeld in vier tabs, My Stocks, Markets, News en Video. Bij My Stocks kan je lijsten maken met daarin verschillende beursgenoteerde bedrijven, bijvoorbeeld een weerspiegeling van je aandelenportfolio. Bij Markets vind je de grote Amerikaanse, Europese en Aziatische indices. Voor de volledigheid: de AEX-index zit daar niet bij. Je kunt ook zoeken op ticker (bedrijfssymbool / unieke afkorting) of naam en verder statistieken met betrekking tot de gevonden aandelen bekijken.

De News-tab brengt je wat je verwacht, namelijk de laatste beurs- en economiegerelateerde nieuwsberichten, maar ook een groot aantal blogs van verschillende auteurs met diverse thema's. Bij Video vind je beeldmateriaal in drie verschillende categorieën, waaronder Top Videos.

Kortom

CNBC Real-Time biedt, zoals vele beursapps, nieuwsberichten en informatie over de stand en historie van verschillende financiële producten. Daarnaast zijn er diverse financiële blogs en video's te bekijken. De app is minder geschikt voor de Nederlandse gebruiker, vanwege het beperkte aantal weer te geven indices. Zoals te verwachten zijn de Nederlandse indices en de genoteerde bedrijven in de app dan ook niet te vinden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten