Beursinfo op zijn marginaalst

© CIDimport

Beursinfo op zijn marginaalst

Geplaatst: 23 december 2011 - 07:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:24

Redactie ID.nl

RealTime Stocks is een erg beperkte beursstanden-app. De app geeft je niets meer dan de huidige standen van een aantal zelf in te stellen aandelen of indices.

De app oogt minimalistisch: Een witte achtergrond met daarop een zwart typmachine-achtig lettertype voeren de hoofdtoon. Met betrekking tot de opties en de functionaliteit van de app; die zijn ook minimalistsich...

De app is ingedeeld in vier tabs: Indices, Stocks, Watchlists en Info. Bij de Indices vindt je vier hoofdcategorieën, welke US, Asia Pacific, Europe en Americas (Midden en Zuid-Amerika) zijn. In deze categorieën worden bij de US de grote indices gepresenteerd, maar bij de andere worden de landen getoond. Klik je op een land, dan wordt de index met daarin de grote bedrijven van dat land getoond, voor Nederland dus de AEX. Bij Stocks kan je, als je tenminste het bijbehorende symbool precies weet, aandelen toevoegen. Er is geen zoekfunctie, want ook niet kloppende symbolen worden toegevoegd aan je lijst, maar dan zonder actuele waarden en grafieken. Watchlists geven je de mogelijkheid meerdere lijsten met aandelen aan te maken en Info bevat wat informatie over de laatste versie en de makers van de app.

Kortom

Door het ontbreken van beursnieuws of een zoekfunctie biedt Realtime Stocks weinig meer dan een overzicht van de huidige waardes en dagelijkse winsten / verliezen van ingestelde aandelen (waar je wel het symbool van moet kennen om deze in te voeren). Er zijn veel meer beursapps die dit ook doen, maar dan gebruiksvriendelijker zijn en andere extra's bieden. De meerwaarde van RealTime Stocks is daarom, in de huidige versie (v1.2), een raadsel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten