Beveilig je cloudopslag met BoxCryptor

Door: koen-vervloesem | 09 juli 2013 13:24

Review

Als al je gegevens thuis op een NAS staan zijn ze heel veilig en behoud je zelf de controle. Diensten zoals Dropbox, Google Drive en SkyDrive zijn wat minder veilig, maar natuurlijk wel ontzettend prettig in gebruik. Gelukkig is er een manier om ook hierbij pottenkijkers buiten de deur te houden: encryptie! Wij gaan aan de slag met BoxCryptor.

In navolging van onze eerdere tip met betrekking tot BoxCryptor, leggen we in onderstaande cursus gedetailleerder uit hoe je met dit gratis programma zogenoemde client-side encryptie toevoegt aan een cloudopslagdienst die dat niet heeft. Als je dit echter te omslachtig vindt, kan je ook kiezen voor een cloudopslagdienst die dat standaard al heeft. Twee voorbeelden van zulke diensten zijn Wuala en SpiderOak.

Wuala

Wuala is een uitstekende cloudopslagdienst met software voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS. In Windows is de cloudopslag met de Verkenner geïntegreerd voor gemakkelijke toegang tot je bestanden. Een minpunt is wel dat de instellingen nogal onoverzichtelijk en overdonderend zijn voor minder ervaren computergebruikers.

Ook SpiderOak ondersteunt alle voorgaande besturingssystemen en beschikt over heel wat mogelijkheden. De gebruikersinterface is echter nogal rommelig en de webinterface is heel minimaal. Voor de gemiddelde gebruiker is Dropbox met zijn gebruiksgemak en integratie met andere diensten nog altijd niet te kloppen.

2 Reactie(s) op: Beveilig je cloudopslag met BoxCryptor

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 oktober 2014 21:40 Anoniem
  In de Privacy Policy vind ik toch een rare passage waarom ik het programma toch niet vertrouw: "Furthermore, the data required for encryption, in particular public and private keys, will be stored on our equipment".
  Dus ik denk dat alle twee sleutels opgeslagen wordt bij BoxCryptor (Secomba).
  Wat vindt u van deze passage?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 december 2014 20:35 Sunnyboy
  Betreft Boxcryptor!
  Zo'n 2 maanden geleden een abonnement genomen op Boxcryptor om ten volle gebruik te kunnen maken van het programma, echter…..
  Mij was het gebruik niet helemaal duidelijk en heb daarom mezelf zo goed mogelijk in het programma verdiept. Toch bleven er een aantal zaken welke niet echt goed gingen, zoals het gebruik van het programma op een iPad.
  Na contact te hebben gehad waarbij werd gemeld dat dat wel mogelijk was heb ik het op diverse manieren geprobeerd en ja, het bleek te werken echter met allerlei moeilijkheden en omwegen welke je in normaal gebruik niet wenst.
  Dit gebeuren doorgegeven, ook de methode waardoor ook met een iPad valt te werken, op het forum van Boxcryptor en daar nog wat vragen, opmerkingen en suggesties geplaatst.
  Geen reactie. Zelfs na 4 weken te hebben gewacht nog geen reactie.
  Daarop de vragen en dergelijke herhaald met het verzoek toch in alsjeblieft te reageren en daarbij aangehaald dat ik dat toch wel mocht verwachten als betalende klant, maar weer geen reactie.
  Een week later een vraag op het forum gesteld om toch te reageren of anders mijn inleg terug te storten. Geen reactie!!!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.