Bewaard jouw screenshots en zoomt fantastisch

© CIDimport

Bewaard jouw screenshots en zoomt fantastisch

Geplaatst: 18 mei 2012 - 07:28

Aangepast: 16 november 2022 - 10:17

Redactie ID.nl

Waarschijnlijk wist je niet dat je deze app nodig hebt (zoals bij vele apps), maar een opslag van al je screenshots schijnt toch handig te zijn. Screenshot Journal geeft overzichtelijk alle gemaakte screenshots weer.

Het maken van een screenshot is eenvoudig, houdt tegelijkertijd de home-knop en aan-knop ingedrukt. Screenshot Journal herkent, binnen het fotoalbum, de screenshots en zet deze vervolgens verticaal in een lijst, gesorteerd op datum. De meest recente afbeelding staat bovenaan. Als je deze nader wil bekijken, dan biedt Screenshot Journal daar fantastische mogelijkheden voor. Je kan namelijk zoomen tot wel 3200%. Met name voor fotobewerking en beeldontwerp kan deze tool zeer efficiënt zijn, aangezien de zoom een raster aangeeft, waarmee men gemakkelijk de pixels en kleuropbouw kan bekijken. Bovenaan het scherm kan je direct zien op welk niveau je bent ingezoomd.

Naast het opslaan en bekijken van de afbeeldingen kan je deze ook kopiëren, tweeten, e-mailen of aanmerken als favoriet. De favorieten worden vervolgens onder de map 'favorites' opgeslagen, welke te bereiken is via het hoofdscherm. Helaas, is er daarnaast geen mogelijkheid tot het aanmaken van persoonlijke mappen.

Alhoewel de gebruiksvriendelijkheid in eerste instantie je tegemoet komt, wordt deze niet altijd waar gemaakt. Het swipen hebben de ontwikkelaars nog niet geïntegreerd. Met old-fashion pijltjes kan je door de afbeeldingen bladeren. Daarnaast wordt er heel voorzichtig omgegaan met het verwijderen van items, deze zijn namelijk altijd terug te vinden in de prullenbak, wat echter ook wel een voordeel kan hebben voor de twijfelaars onder ons.

Kortom

Screenshot Journal biedt de gebruiker de mogelijkheid tot het opslaan van screenshots op een overzichtelijke wijze. Met name de zoom-functie is zeer goed uitgevoerd, waarmee je tot 3200% kan zoomen. Toch kunnen er nog puntjes op de spreekwoordelijk 'i' worden gezet betreffende gebruiksvriendelijkheid.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten