Bewegende kunstwerkjes op je iPhone

Door: menno-van-bohemen | 01 maart 2012 10:12

Review

Je kent ze nog wel van vroeger, de animated GIF's. Het zijn bewegende plaatjes maar lijken net hele kleine filmpjes. Nu bijna iedereen een smartphone met camera op zak heeft, zou het heel makkelijk moeten zijn om deze kleine bewegende plaatjes te maken. Dankzij Cinemagram is het een fluitje van een cent.

Het principe van Cinemagram is erg simpel. Je maakt een video van maximaal 4 seconden van een bewegend object in een vaste omgeving. Vervolgens geef je aan welk gedeelte beweegt en de app maakt er een bewegend plaatje van. Ook is het mogelijk om kleurfilters toe te voegen aan je filmpje, maar dit is in veel gevallen niet echt een verbetering.

Cinemagram lijkt veel op de populaire foto-app Instagram. Naast het maken van vintage afbeeldingen is dit ook gelijk een social network. Ook bij Cinegram is het mogelijk om de creaties van anderen te bekijken en hierbij te laten weten wat je ervan vind. Wanneer je even door de creaties van andere gebruikers bladert, dan zie je dat je echt mooie creaties kunt maken met Cinegram.

Kortom

Met Cinemagram kun je gemakkelijk bewegende plaatjes maken. In het sociale gedeelte van de app kun je zien dat je kleine kunstwerkjes kunt maken met de app, maar in de praktijk blijkt dat het vrij lastig is om een mooie animatie te maken.

0 Reactie(s) op: Bewegende kunstwerkjes op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.