Bijhouden welke sites je vaak bezoekt? Back Again doet het voor je

© PXimport

Bijhouden welke sites je vaak bezoekt? Back Again doet het voor je

Geplaatst: 23 juli 2014 - 07:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Martin Gijzemijter

"Facebook? Welnee joh, die site open ik maximaal drie keer per dag". Je kunt het jezelf wijsmaken, maar in werkelijkheid bezoeken we bepaalde sites veel vaker dan we denken. Vraag je je af waar je tijd gebleven is terwijl je toch de hele dag achter de computer zat? Installeer deze Chrome-extensie.

Back Again installeren

Back Again is een gratis extensie die je kunt downloaden in de Chrome Web Store. Eenmaal geïnstalleerd, houdt de extensie precies bij hoe vaak je een bepaalde website hebt bezocht. Is dat dan niet ontzettend privacygevoelig? Dat zou je denken, maar dat valt wel mee. Immers, diezelfde informatie wordt gewoon opgeslagen in de geschiedenis van Chrome, het enige verschil is dat Back Again er een overzichtelijk rapportje van maakt.

Je downloadt Back Again in de Chrome Web Store door rechtsboven te klikken op Gratis en vervolgens op Toevoegen. Je hoeft je browser niet opnieuw te starten.

 

© PXimport

Back Again is een gratis extensie die je websitebezoek in kaart brengt.

Werken met Back Again

Zodra je Back Again hebt geïnstalleerd, is de extensie direct actief. Rechtsboven zie je dan ook het cijfer "1" staan, wat aangeeft dat je deze site (die van de extensie) nu eenmaal hebt bezocht. Helaas werkt de extensie niet met terugwerkende kracht, hetgeen betekent dat het tellen dus pas begint op het moment dat je de extensie hebt ingeschakeld.

 

© PXimport

Er wordt direct in kaart gebracht hoe vaak je een bepaalde site hebt bezocht.

Met behulp van een eenvoudige grafiek wordt getoond hoe vaak je de betreffende site in de afgelopen week hebt bezocht. De kans is groot dat dit aantal een stuk hoger ligt dan je zelf had gedacht, maar dat is nu juist ook de kracht van deze extensie. Tip: zorg dat je niet twee tabbladen met dezelfde site open hebt staan, want dan telt de extensie deze steeds dubbel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten