Bijlagen op orde met OutlookAttachView

Door: Robbert Brus | 26 maart 2013 16:00

Apps & Software

Gebruik je Outlook en ontvang je vaak bijlagen, dan zal je wellicht bekend zijn met het feit dat je bijlagen vaak lastig terugvindt en vervolgens downloadt uit een e-mailbericht. OutlookAttachView is een piepklein portabel programma, dat binnen een handomdraai alle bijlagen in Outlook-mail vindt.

Omdat OutlookAttachView een portabel programma is, hoeft het niet geïnstalleerd te worden. Je kan het na het downloaden uitpakken en direct gebruiken.

Na het starten worden er een hoop opties gegeven om bijlagen te filteren. Zo is het mogelijk een andere gebruiker te kiezen, op datum of omvang te zoeken, kunnen er onderwerpen worden toegevoegd of kan je alleen in bepaalde mappen zoeken. Klinkt dat als teveel werk, dan kan je ook gewoon op OK drukken. Het programma zal alle e-mails met bijlage(n) opnemen in de lijst.

Informatie

In het programma vind je een hoop informatie over de e-mail waarin de bijlage zich bevindt terug. Zo is er te zien wat het onderwerp van de e-mail is, de omvang van het bestand, wie de verzender en de ontvanger zijn, welk type bestand het is, wanneer het is gemaakt, in welke map het staat, het IP-adres, wat voor programma er is gebruikt en ga zo maar door. Met een klik op de rechtermuisknop komen er een aantal handige opties tevoorschijn.

Het is mogelijk direct vanuit OutlookAttachView bestanden te kopiëren, te openen of de bijbehorende e-mail in Outlook te openen. Met een paar klikken kan ook een html-rapport worden gemaakt of met een druk op de toetscombinatie Ctrl+S kan het worden opgeslagen in een tekstdocument.

Met OutlookAttachView vind je binnen een handomdraai je bijlage terug.

OutlookAttachView is een zeer klein en handig programma. Het doet wat het moet doen (zoals overigens de meeste programma's van de maker NirSoft). Indien je de 64bit-versie van Outlook 2010 gebruikt, is er een speciale 64bit-versie van OutlookAttachView op de website van NirSoft beschikbaar.

OutlookAttachView v2.41

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7/8

Pluspunten

Klein en portabel

Gemakkelijk in gebruik

Nederlandstalig (als taalbestand beschikbaar)

Minpunten

Ook onnodige afbeeldingen worden als bijlage gezien

SCORE 9/10

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Bijlagen op orde met OutlookAttachView

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.