Bijlagen rechtstreeks vanuit Dropbox in Gmail

Door: Martin Gijzemijter | 15 april 2015 13:18

How To

We beginnen te wennen aan het feit dat bestanden écht wel veilig zijn in de cloud. Helaas zijn cloud-diensten nog lang niet overal geïntegreerd, wat het gebruik minder efficiënt maakt. Chrome helpt een handje door je vanuit Gmail rechtstreeks een bijlage van Dropbox toe te laten voegen.

Dropbox heeft speciaal voor Chrome een extensie uitgebracht (die nog wel in bètafase is) waarmee je precies dat kunt doen. Om deze functionaliteit binnen Gmail te krijgen, dien je de gratis extensie Dropbox for Gmail te installeren. Volg de link en klik op Toev. aan Chrome. Je hoeft de browser hierna niet opnieuw te starten, de extensie werkt direct. Lees ook: De 15 beste extensies voor Google Chrome.

Installeer de extensie Dropbox for Gmail, daar krijg je geen spijt van.

Werken met Dropbox for Gmail

Maar waar vind je de extensie nu precies? Dat is het fijne van extensies, je merkt er weinig van, de functionaliteit wordt precies toegevoegd op de plek waar je hem hebben wilt, namelijk in Gmail. Surf naar de pagina van Gmail in Chrome en klik op Opstellen linksboven om een nieuw bericht te starten. Onderin, naast de knop 'verzenden', zie je nu een nieuw pictogram, namelijk dat van Dropbox. Wanneer je hierop klikt krijg je eerst een aanmeldvenster, waarmee je je dient aan te melden bij Dropbox.

Vervolgens krijg je direct een overzicht van je bestanden binnen Dropbox en kun je met één muisklik een link naar het betreffende bestand toevoegen. Het voordeel van deze manier is dus dat je geen hele grote bijlagen meer hoeft te versturen via de mail, maar alleen het linkje naar het betreffende bestand verstuurt. Dat scheelt een hoop mailtraffic.

Je kunt nu direct in Gmail een linkje vanuit Dropbox invoegen.

0 Reactie(s) op: Bijlagen rechtstreeks vanuit Dropbox in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.