Biniware Run - Klik en start!

Door: Toon van Daele | 29 juni 2019 13:56

Review

Het vergt vaak behoorlijk wat klikwerk om naar een diep geneste map te navigeren, om precies dat ene document op te halen of om die interessante webpagina nog even te bekijken. Maar met Biniware Run vind je voortaan mappen, documenten en webpagina’s snel op dezelfde vertrouwde plek terug.

Biniware Run

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows Vista en nieuwer
Website
www.biniware.com/brun
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Compact
  • Eenvoudig
  • Configureerbaar
  • Minpunten
  • Eigen iconen lastig

Enig idee hoeveel keer je dagelijks op je muis klikt om allerlei documenten, mappen of webpagina’s te openen? Wellicht niet, vast heel veel. Biniware Run reduceert dat tot een minimum: met deze tool verzamel je veelgebruikte snelkoppelingen op een snel toegankelijke locatie, netjes geordend in categorieën.

Snelkoppelingen

Het programma is portable, tijdens de ‘installatie’ kies je enkel een map waarin de software wordt uitgepakt. Zodra je de tool opstart, verschijnt een verplaatsbare cirkel op je bureaublad. Het is de bedoeling dat je veelgebruikte snelkoppelingen naar die cirkel sleept. Wanneer je vervolgens op de cirkelrand klikt, zijn alle toegevoegde snelkoppelingen beschikbaar vanuit een uitklapmenu: met één muisklik open je de bijbehorende toepassing, document of webpagina. Gaat het om een webpagina en wil je zelf de browser kiezen, houd dan de Shift-toets ingedrukt bij het aanklikken van het item.

Eén klik op de cirkel opent een menu met snelkoppelingen: eenvoud siert.

Configuratie

Je kunt natuurlijk ook een en ander optimaliseren en ordenen. Klik op de cirkel met de rechtermuisknop. Ook via deze weg kun je items toevoegen en weer weghalen. Een item aanpassen kan net zo goed: selecteer het en wijzig de naam, het pad en/of de parameters in het rechtervenster.

Neem je veel items op, dan wordt het wat onoverzichtelijk, maar dat valt op te lossen met categorieën. Druk op de plusknop en geef een geschikte naam: zodra je hieraan een nieuw item toevoegt, verandert het icoon automatisch in een map. Het is overigens ook mogelijk eigen iconen te voorzien: de instructies vind je op www.biniware.com/brunmanual.

Druk ook even op de knoppen aan de linkerzijde: je vindt hier enkele nuttige instellingen, zoals de ‘hotkeys’ en de mogelijkheid om het uiterlijk van de cirkel aan te passen. Biniware Run biedt je de optie de gemaakte menustructuur te exporteren en bijvoorbeeld op een andere pc weer te importeren.

Conclusie

Biniware Run is een klein tooltje dat vooral handig blijkt wanneer je vaker dezelfde documenten, mappen of webpagina’s opent: twee muisklikken brengen je snel waar je naartoe wilt.

Grootte, kleur en transparantie heb je zo aangepast.

0 Reactie(s) op: Biniware Run - Klik en start!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.